Huhtikuun lintuja

Maanantaina 12.4.2021 palasimme Outin kanssa Utöhön. Aamulla autolla Nauvoon, josta m/s Baldur lähti klo 08.15, aikataulussa. Jonkin verran oli väkeä laivalla, Utöhön tuttuja mm. Riku ja Päivi Lumiaro. Matkalla oli puolipilvistä, reipasta (10-12 m/s) eteläkaakkoista tuulta ja lämpöä 7 astetta. Laivalta nähtiin mm. punasotka Nauvossa, Nötössä 2 kurkea ja naaras uivelo, Jurmossa koiras sinisuohaukka ja merellä mm. 3 merikihua ja 4 ruokkia. Utössä tehtiin iltapäiväkierros saaren itäosiin, tavanomaista lajistoa – mm. 3 luotokirvistä ja 3 tiltalttia. Saaressa olivat edelleen Järvisen Mikko ja Kuusiston Kimmo.

TILTALTTIEN MUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

TILTALTTIEN MUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

Tiistaina 13.4.2021 oli pääosin pilvistä, lounaistuulta 6-7 m/s ja lämpöä 5 astetta. Staijia paljon, ainakin 5 tuntia, mutta koko saari myös kierrettiin. Muutolla/merellä nähtiin mm. laulujoutsen, 4 metsähanhea (+16 Anser sp), 65 valkoposkihanhea, 6 Gaviaa, 5 haapanaa, 4 jouhisorsaa, 40 tavia, 2 lapasorsaa, 1100 haahkaa, 143 allia, 2640 mustalintua, 91 pilkkasiipeä, 66 tukkakoskeloa, 79 ruokkia, 6 merikihua ja kalatiira. Lisäksi saaressa nähtiin mm. tuulihaukka, sarvipöllö, 2 isokuovia, 3 taivaanvuohta ja pikkulintuja mm. 3 kangaskiurua, 11 luotokirvistä, 10 peukaloista, 10 rautiaista, 120 punarintaa, 8 tiltalttia, 2 tikliä, 2 pikkukäpylintua, lapinsirkku ja yhteensä 4 naaraspukuista mustaleppälintua. Melko monipuolinen lintupäivä, vaikka mm. petolinnut liki kateissa.

OSA SAAREN LUOTOKIRVISISTÄ ON LITTORALIS-TYYPPIÄ

OSA SAAREN LUOTOKIRVISISTÄ ON LITTORALIS-TYYPPIÄ

Keskiviikkona 14.4.2021 paistoi aurinko pilvettömältä taivaalta ja tuuli oli kääntynyt pohjoisluoteeseen, 5-7 m/s. Lämpöä oli runsas 5 astetta. Kirkas ja kylmä yö ja pohjoistuuli ei ole paras yhdistelmä näin keväällä, mutta jotain sentään nähtiin ainakin 6 tunnin staijin aikana. Merellä/muutolla havaittiin mm. kuikka, 3 Gaviaa, 2 kanadanhanhea, 1270 mustalintua, 22 pilkkasiipeä, 70 allia, 71 tukkakoskeloa, 196 ruokkia, harmaahaikara, 5 merikihua ja petolintuja 3 varpushaukkaa, tuulihaukka, piekana, sinisuohaukka ja ruskosuohaukka. Lisäksi havaittiin mm. huuhkaja, suopöllö, käpytikka, lehtokurppa, 2 isokuovia, mustavaris ja Rödskärin lähellä hyljeluodolla n. 20 merisirriä. Saaren pikkulinnuista mainittakoon 7 tiltalttia, 6 luotokirvistä, kivitasku, 3 peukaloista, 3 rautiaista, kulorastas, 2 urpiaista, tikli ja yhteensä 5 naaraspukuista mustaleppälintua.

MUSTALEPPÄLINTUJA ON NYT USEITA (Kuva: Outi Sarjakoski)

MUSTALEPPÄLINTUJA ON NYT USEITA (Kuva: Outi Sarjakoski)

TIKLEJÄ ON PÄIVITTÄIN 1-2

TIKLEJÄ ON PÄIVITTÄIN 1-2

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.