Haarahaukkoja ja etelänkiisloja

Torstaina 15.4.2021 kylmän ja kirkkaan yön jälkeen oli aurinkoinen päivä. Tuuli oli pohjoiskoillisesta 6-8 m/s ja lämpötila käväisi enimmillään 7 asteessa. Saaressa oli niukasti lintuja huonon muuttoyön jälkeen ja siksi panostettiin enemmän staijiin luotsiaseman suojassa. Merellä/muutolla nähtiin mm. 8 merihanhea, 2 ristisorsaa, 65 allia, 1180 mustalintua, 11 pilkkasiipeä, 20 tukkakoskeloa ja 77 ruokkia. Muita havaintoja olivat mm. 2 harmaahaikaraa, suopöllö, huuhkaja, 2 käpytikkaa, 2 taivaanvuohta sekä vielä yhteensä 116 merisirriä etelä- ja lounaispuolen luodoilla. Petolintuja nähtiin merikotkien lisäksi 3 varpushaukkaa, tuulihaukka, admuuttohaukka sekä iltapäivällä Anna-Lena ja Josia Nymanin itäniityllä näkemä ja kuvaama haarahaukka. Saaresta löytyi mm. 2 naaraspukuista mustaleppälintua, kangaskiuru, 14 luotokirvistä, 10 peukaloista, 2 kivitaskua, kulorastas, tiltaltti, puukiipijä ja 5 tikliä. Illansuussa saareen saapuivat mm. Heidi Tammero ja Ismo Hyvärinen.

VANHA MUUTTOHAUKKA PYÖRÄHTI ITÄRANNALLA

VANHA MUUTTOHAUKKA PYÖRÄHTI ITÄRANNALLA

NYMANIEN ILTAPÄIVÄLLÄ ITÄNIITYLLÄ KUVAAMA MUUTTAVA HAARAHAUKKA (Kuva: Josia Nyman)

NYMANIEN ILTAPÄIVÄLLÄ ITÄNIITYLLÄ KUVAAMA MUUTTAVA HAARAHAUKKA (Kuva: Josia Nyman)

Perjantaina 16.4.2021 korkeapaine vahvistui ja aurinko porotti. Virtaus oli edelleen koillisesta (7 m/s), illaksi tyyntyi. Lämpö käväisi jopa +10 asteessa, mutta yöllä oli lähes nollassa. Staijia lähes 5 tuntia luotsiasemalla, myös koko saari kompattiin, mutta muuttavia pikkulintuja oli tosi vähän. Merellä/muutolla nähtiin mm. kuikka, 2 laulujoutsenta, 3 ristisorsaa, 44 allia, 507 mustalintua, 9 pilkkasiipeä, 58 tukkakoskeloa, 4 merikihua, 94 ruokkia ja 2 etelänkiislaa. Muita olivat mm. 4 kurkea, 4 isokuovia, kevään ekat 2 punakuiria, 14 merisirriä, ruskosuohaukka ja varpushaukka. Saaressa nähtiin mm. suopöllö, isolepinkäinen, 16 luotokirvistä, 10 peukaloista, 2 kivitaskua, 3 tiltalttia, pikkukäpylintu ja isokäpylintu. Nymanit ja Lumiarot lähtivät aamulla mantereelle.

RISTISORSAPARI ON VIIHTYNYT JO MUUTAMAN TOVIN SAAREN RANNOILLA

RISTISORSAPARI ON VIIHTYNYT JO MUUTAMAN TOVIN SAAREN RANNOILLA

Lauantaina 17.4.2021 jatkui samanlainen korkeapainesää. Aurinko paistoi, koillistuuli puhalsi aamulla 9 m/s, mutta heikkeni pitkin päivää. Lämpöä oli enimmillään runsaat 12 astetta. Staijia pitkin päivää ja saarikin kierrettiin lukuun ottamatta Kesnäsiä. Merellä/muutolla nähtiin mm. 3 kuikkaa, metsähanhi, valkoposkihanhi, 2 ristisorsaa, harmaasorsa, 2000 haahkaa, 84 allia, 328 mustalintua, 38 tukkakoskeloa ja 83 ruokkia. Muita olivat mm. ruskosuohaukka, 2 piekanaa, 44 kurkea, isokuovi, 2 käpytikkaa, suopöllö ja illalla taas Kobbanilla huuhkaja. Pikkulintuja oli saaressa niukasti, mainittavia 14 luotokirvistä, 6 peukaloista, 3 kivitaskua, 2 tiltalttia ja kylällä naaraspukuinen mustaleppälintu. Varsin rauhallista on nyt lintumaailmassa, sään muutosta kaivataan.

KALALOKIT ANTAVAT KYYTIÄ MERIKOTKILLE

KALALOKIT ANTAVAT KYYTIÄ MERIKOTKILLE

Sunnuntaina 18.4.2021 korkeapaine jatkui. Itäkoillinen tuuli oli maltillista, 4-7 m/s, ja auringonpaistetta. Lämpötila käväisi 11 asteessa. Staijia taas pitkin päivää ja koko saari kierrettiin. Merellä/muuttavana nähtiin mm. 5 kuikkaa, 2 kaakkuria, 2 kanadanhanhea, 2 ristisorsaa, 10 haapanaa, 19 tavia, 16 allia, 378 mustalintua, 38 tukkakoskeloa, 163 ruokkia ja etelänkiisla. Nähtiin muutolla myös 179 kurkea, 10 isokuovia, 2 punakuiria, 3 metsävikloa ja petolintuja 2 varpushaukkaa, 7 tuulihaukkaa, 10 piekanaa ja esiaikuinen haarahaukka, joka lähes vartin pyöri saarella, kunnes lähti itäkoilliseen. Jo kolmas haarahaukka tänä keväänä Utössä! Saaresta löytyi mm. 16 luotokirvistä, tilhi, 5 peukaloista, 3 kivitaskua, 6 tiltalttia, isolepinkäinen ja nokkavarpunen. Tänään oli mukavasti petolintuja liikkeellä, Utöhän ei yleensä keväisin ole mikään petopaikka, syksyllä paremminkin.

KEVÄÄN JO KOLMAS HAARAHAUKKA MUUTTI TÄNÄÄN SAAREN YLI

KEVÄÄN JO KOLMAS HAARAHAUKKA MUUTTI TÄNÄÄN SAAREN YLI

VÄSTÄRÄKIT ANTOIVAT KYYTIÄ PIEKANALLE

VÄSTÄRÄKIT ANTOIVAT KYYTIÄ PIEKANALLE

Uusimpia kuvia isompina tiedostoina löytyy täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.