Kamerarungon vaihto ja muuta touhua

Loppuviikon 22-25.4.2021 vietimme Turussa hoidellen monia asioita. Ajanjaksoon osui kylmä ja kovatuulinen pohjoisvirtaus, joka taisi aika lailla pysäyttää kevätmuuton. Muiden hommien ohella sain 23.4. uuden kamerarungon, Sony A1, ja edellinen meni vaihtoon. Seuraava päivä menikin uusien kamera-asetusten parissa ja sain kameran illansuussa käyttökuntoon.

Sony A1

Sony A1

Muutama kuva tuli otettua jo 24.4. illalla parvekkeelta huonossa valossa, mutta sunnuntaina 25.4. vietin pari tuntia päivällä Ruissalossa kameraa testaamassa (ja tietysti Honkapirtillä kahvilla) ja jatkoin vielä vähän parvekkeelta selkälokkikuvauksia. Kameran linnunsilmätarkennusta tuli testattua ja toimi mainiosti niin paikalla oleviin kuin lentäviinkin lintuihin, toki etäisyyden puitteissa. Koska kuvakoko on nyt n. 50 Mt, niin kroppivaraakin löytyy mukavasti. Pääosa kuvista on otettu Sonyn 200-600 objektiivilla ja 1,4x jatkeella, jotka tuntuivat toimivan hyvin uuden rungon kanssa. Tarkennusnopeus ja -täsmällisyys on taas harpannut ison askeleen eteenpäin.

selkälokki_02_Turku_04_21 sepelkyyhky_02_Turku_04_21

valkoposkihanhi_01_Turku_04_21

Näitä ja muita uuden kameran lintukuvia laitoin isompina tiedostoina näkyviin (Turussa otetut kuvat) tähän Uusimmat-kansiooni
(https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/).

valkoposkihanhi_03_Turku_04_21

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.