Specta ja putkihommia

Maanantaina 3.5.2021 tuuli oli jälleen pohjoisessa, nyt 6-8 m/s. Puolipilvinen taivas ja lämpöä oli enimmillään 9 astetta. Aika hiljaista oli jälleen merellä ja saaressa. Staijia aamulla n. 3 tuntia luotsiasemalla, lisäksi tehtiin lyhyehkö kierros saaren itäosassa. Havaintoja kertyi niukasti, mainittavia 20 valkoposkihanhea, 14 ruokkia, harmaasorsa, 2 kurkea, 12 isokuovia, 3 valkovikloa, karikukko, tuulihaukka, 2 mustavarista, kangaskiuru ja kevään eka pensastasku. Meillä suurin osa päivästä kului kotinurkilla – tänään alkoi meidän saunan vesijohtojen uusinta pakkaskestäviksi, LVI-työtä saapui tekemään Mika Mäki. Kaivinkone kävi ahkerasti ja putket saatiin jo maan alle, huomenna alkavat liitostyöt. Saareen saapui pari uutta lintuharrastajaa, Jouni Rautanen ja Mauri Hätönen, ja Söderlingit lähtivät päivällä mantereelle.

SAUNAN VESIJOHTOJEN KAIVUUHOMMIA

SAUNAN VESIJOHTOJEN KAIVUUHOMMIA

Tiistaina 4.5.2021 vallitsi vielä pieni tuulenvire (4 m/s) pohjoisesta, päivä oli aurinkoinen ja lämminkin (10 astetta). Staijia n. 3 tuntia luotsiasemalla ja saaren komppausta. Meillä päivä kului taas pitkälti vesijohtohommissa, mutta työ saatiin valmiiksi iltapäivän aikana. Tänään nähtiin mm. 29 valkoposkihanhea, 14 ruokkia, 2 kurkea, 12 isokuovia, pikkukuovi, 5 taivaanvuohta sekä huuhkaja ja pikkulintuja mm. mustapääkerttu, 3 pensastaskua, kevään eka kirjosieppo, 2 leppälintua, nokkavarpunen, kangaskiuru, pikkukäpylintu, kuusitiainen ja vielä 2 punatulkkua. Rivaston Ari löysi aamupäivällä luotsiaseman edustalta haahkaparvesta jp koiras kyhmyhaahkan, joka pian lähti lentoon siirtyen noin tunniksi Finnskärin-Patteriniemen alueelle. Kelvolliset kuvatkin saatiin komeasta koiraasta. Teemu Sirkkala kävi tänään saaressa ja jutusteltiin pitkään meidän terassilla kahvikupin ääressä. Mukava tavata pitkästä aikaa.

KYHMYHAAHKA - AINA YHTÄ HIENO!

KYHMYHAAHKA – AINA YHTÄ HIENO!

Keskiviikko 5.5.2021 oli ns. välipäivä. Yöllä etelästä lähestynyt syvä matalapaine nostatti koko päiväksi kovan itätuulen (15-21 m/s) ja yhtenäinen vesisade alkoi klo 9 jatkuen iltaan saakka. Staijia aamulla runsas tunti luotsiasemalla, mutta oikein mitään ei liikkunut – paikallisia haahkoja, alleja ja muutama mustalintu. Päivä kului kotihommissa ja vielä putkityön jälkiä siistien. Jouni näki tänään vuoden ekan suokukon ja illalla itärannalla oli yksinäinen merisirri. Mantereelle lähti Mauri Hätönen ja saareen saapui lisää lintuväkeä, mm. Öhmanin Ossi perheineen sekä Jorma Knaapi, Leena Laitinen, Ansku Lehto, Reijo Nieminen, Miika Alatalo, Esa Helander ja Juha Saarnio, lisäksi kuvaajia mm. Sanni Kostiainen.

JÄRRIPEIPPOJEN MUUTTO ALKAA JO HIIPUA

JÄRRIPEIPPOJEN MUUTTO ALKAA JO HIIPUA

TIKLI ON PYÖRINYT SAUNALLAMME

TIKLI ON PYÖRINYT SAUNALLAMME

Kuvia kyhmyhaahkasta isompina tiedostoina löytyy täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.