Aurinkoa, futista ja vähän lintujakin

Torstaina 17.6.2021 oli hiljainen lintupäivä. Tuuli oli etelästä 6-8 m/s, lämpöä 16 astetta ja pääosin aurinkoista. Staijia tunti aamulla luotsiasemalla ja kiersin Kesnäsin ja saaren itäosat, muuten kotihommia ja futiskisoja. Ainoat mainittavat olivat n. 1300 koirashaahkaa etelä-länsipuolen merialueella, 11 suokukkoa ja 3 tavia itärannalla, kirjokerttu raripuskassa ja luhtakerttunen saunapensaissa. Iltapäivällä saareen saapui neljä ornia TLY:stä.

AINAKIN YKSI KULTARINTAPARI ON JÄÄNYT SAARELLE PESIMÄÄN

AINAKIN YKSI KULTARINTAPARI ON JÄÄNYT SAARELLE PESIMÄÄN

LAPASORSAT KISAILEVAT

LAPASORSAT KISAILEVAT

Perjantaina 18.6.2021 oli edelleen aurinkoista ja reipasta etelätuulta, nyt 6-10 m/s. Lämpötila kohosi jo 18 asteeseen etelävirtauksen myötä. Aamulla runsas tunti staijia luotsiasemalla ja kiersin saaren itäosat ja saunalahden perukan. Havaintoja olivat mm. 80 mustalintua, 28 ruokkia, 16 suokukkoa, 3 mustavikloa, kirjokerttu edelleen harvakseltaan laulavana ja saunapensaissamme 2 kultarintaa ja luhtakerttunen.

TÄMÄN AJANKOHDAN SYYSMUUTTAJAT - SUOKUKKO JA MUSTAVIKLO

TÄMÄN AJANKOHDAN SYYSMUUTTAJAT – SUOKUKKO JA MUSTAVIKLO

Lauantaina 19.6.2021 piti lähteä taas mantereelle käymään. Sää oli edellispäivien kaltainen – aurinkoa, etelätuulta 4-6 m/s ja lämmintä. Otin aamun rennosti kotikulmilla ennen laivan lähtöä klo 9. Saunapensaissa lauloi nyt vaihteeksi rytikerttunen, hyvin on Acrojen suosiossa tuo paikka. Matka mantereelle sujui pääosin laivan kannella, mantereelle tulivat myös TLYläiset sekä Varesvuon Markus ja Minna.

UTÖSSÄ ON KAKSI KYHMYJOUTSENPOIKUETTA

UTÖSSÄ ON KAKSI KYHMYJOUTSENPOIKUETTA

MERILOKKI LASKEUTUU

MERILOKKI LASKEUTUU

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina ovat nähtävissä täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.