Takaisin Utöhön, turistikauden keskellä

Tiistaina 6.7.2021 pääsin palaamaan Utöhön, Outi tulee jonkun päivän päästä perässä. Helteisenä aamuna ajelin Nauvoon kahville, katselin täpötäyttä vierassatamaa ja siirryin täysinäiselle Pärnäisten parkkipaikalle. Taisin viedä lähes viimeisen paikan, vaikka laivan lähtöön oli aikaa reilusti toista tuntia. M/s Baldur tulikin ääriään myöten täyteen matkustajia, istumapaikkoja ei riittänyt läheskään kaikille. Aurinkoinen sää piti huolen, että kannellakin oli tarjolla lähinnä vain seisomapaikkoja. Aika ”rankan” matkan jälkeen rantauduttiin Utöhön klo 15 aikoihin, tavarat kotiin ja loppupäivän vietin kotinurkilla ilman mainittavia lintuhavaintoja. Aurinko porotti, lämpöä oli 24 astetta ja heikkoa etelätuulta. Saaressa oli niinikään paljon väkeä ja laiturit pullollaan vierasveneitä – kotimaan matkailu kukoistaa! Lintuväkeäkin on saaressa Petro Pynnönen, Ilkka Vatanen, Jukka Vilen, Marjatta Suominen ja Varesvuon Markus. Petro ym olivat aamulla nähneet mm. etelänkiislan.

LUOTOKIRVINEN PESI ETELÄKÄRJESSÄ JA SAI AINAKIN YHDEN LENTOPOIKASEN (Kuva: Outi Sarjakoski)

LUOTOKIRVINEN PESI ETELÄKÄRJESSÄ JA SAI AINAKIN YHDEN LENTOPOIKASEN (Kuva: Outi Sarjakoski)

Keskiviikkona 7.7.2021 oli puolipilvistä ja lämmintä (25 astetta), 5-7 m/s etelä-kaakkoistuuli virkisti vähän. Staijia aamulla n. 1,5 tuntia ja kompattiin saaren itäosat. Nähtiin mm. kuikka, 22 merihanhea, 34 mustalintua, 18 ruokkia, pikkukuovi, valkoviklo, 8 liroa ja 3 suokukkoa. Huuhkaja istui aamulla Kobbanilla ja pikkulinnuista mainittavia olivat 2 kultarintaa, 2 luhtakerttusta ja raripuskan tuntumassa 2 kirjokerttua (naaras ja koiras), selvästi pesäpaikan läheisyydessä. Andreas ”Andy” Linden ja Jyri Strandberg kävivät päiväretkellä bongaamassa kirjokertun vuodariksi ja Varesvuon Markus & Minna lähtivät mantereelle. Pitkästä aikaa piti pihanurmikkokin siistiä, ei se tosin paljon ollut tässä auringonpaahteessa ja kuivuudessa kasvanut. Ilta kuluu taas leppoisasti EM-futiksen parissa.

LUHTAKERTTUNEN EDELLEEN MEIDÄN SAUNALLA

LUHTAKERTTUNEN EDELLEEN MEIDÄN SAUNALLA

SAARESSA ON 6 KETTUA, TÄSSÄ YKSI PENNUISTA HAUTAUSMAAN NURKILLA TÄNÄÄN

SAARESSA ON 6 KETTUA, TÄSSÄ YKSI PENNUISTA HAUTAUSMAAN NURKILLA TÄNÄÄN

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.