Kesälämpö jatkuu, vähän sateitakin

Torstaina 8.7.2021 oli yöllisen sateen jälkeen lämmintä (24 astetta) ja aurinkoista, länsituuli oli heikkoa 4-5 m/s. Staijia aamulla n. 1,5 tuntia ja itäosaa tuli kierrettyä. Mainittavia olivat mm. 2 kaakkuria, 29 mustalintua, 8 ruokkia, harmaasorsa, 2 suosirriä, 12 liroa, 2 valkovikloa ja 3 suokukkoa. Huuhkaja näkyi Kobbanilla ja pikkulinnuista mainittavimmat olivat luhtakerttunen ja edelleen kirjokerttupari itäniityn luoteisnurkassa. Petro näki Enskärillä vuoden ekan etelänpäiväkiitäjän. Vatanen, Vilen ja Suominen lähtivät iltapäivällä mantereelle ja Outi saapui illansuussa kotikulmille.

KULTARINTA VIE POIKASILLEEN RUOKAA

KULTARINTA VIE POIKASILLEEN RUOKAA

Perjantaina 9.7.2021 oli aamulla tyyntä, myöhemmin itätuulta 3-6 m/s. Taivas oli puolipilvinen ja illalla saatiin etelästä sadekuuroja. Lämpötila oli 23 astetta. Staijia aamulla n. 1,5 tuntia ja kierrettiin saaren itäosat. Merellä nähtiin mm. kuikka, 10 merihanhea, 63 mustalintua, 21 ruokkia ja tyyneltä mereltä laskettiin 149 kyhmyjoutsenta ja n. 8000 sulkivaa haahkaa. Muuttokahlaajia nähtiin tänään isokuovi, 2 pikkukuovia, 5 liroa, 2 valkovikloa, 4 suokukkoa ja itärannalla lähes jp kuovisirri, syksyn eka täällä. Muita olivat mm. syksyn eka käki, 2 kultarintaa, satakieli ja koiras kirjokerttu itäniityn nurkalla. Pynnösen Petro perheineen lähti aamulla mantereelle.

SYKSYN EKA KUOVISIRRI ITÄRANNALLA

SYKSYN EKA KUOVISIRRI ITÄRANNALLA

Lauantaina 10.7.2021 oli yöllisen sateen jälkeen lämmintä (25 astetta) ja kosteaa. Aamun reipas itätuuli heikkeni iltaa kohti ja kääntyi etelään. Aamulla tunnin staiji ei tuottanut juuri mitään, eikä itäosan kierroskaan ollut kovinkaan palkitseva lintujen suhteen. Kirjattiin mm. 20 merihanhea, 2 ruokkia, 28 liroa, 3 valkovikloa, 2 isokuovia ja 24 pikkukuovia. Pikkulintuja nähtiin mm. satakieli, 2 kultarintaa, luhtakerttunen ja edelleen koiras kirjokerttu. Naaraskin on varmaan edelleen paikalla, mutta lyhyellä läpikululla molempia ei aina näe. Majakan ympärillä on jo kesäkuun lopulta asti pyörinyt 2 tervapääskyä – mahdollinen pesintä jossain majakan rakenteissa on vielä epäselvää.

NAARAS KIRJOKERTTU

NAARAS KIRJOKERTTU

KIRJOKERTTUJEN PESIMÄMAASTOA

KIRJOKERTTUJEN PESIMÄMAASTOA

Sunnuntaina 11.7.2021 oli yöllisten ukkoskuurojen jälkeen taas aurinkoinen kesäpäivä. Lämpöä oli 23 astetta ja etelälounaista tuulta 8-11 m/s, viilensi mukavasti. Staijailin aamulla tunnin verran ja kierrettiin saaren itäosat. Näkyi mm. 6 ruokkia, 34 liroa, 6 valkovikloa, metsäviklo, 9 suokukkoa, 2 isokuovia, töyhtöhyyppä, 2 suosirriä ja kuovisirri. Suosirrien vähyys ihmetyttää, viime vuonna tähän aikaan oli jo toistasataa paikallista suosirriä. Pikkulinnuista ainoat mainittavimmat olivat 2 kirjokerttua reviirillään. Illalla odottaakin EM-futiksen finaali.

MUUTTAVA METSÄVIKLO KÄVÄISI

MUUTTAVA METSÄVIKLO KÄVÄISI

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.