Huh hellettä!

Maanantaina 12.7.2021 jatkui lämpö (24 astetta), auringonporotus eikä heikko (3-5 m/s) etelälounainen tuuli tuonut oleellista helpotusta. Staijia aamulla tunti luotsiasemalla ja kierrettiin pikaisesti saaren itäosat. Muuten viihdyttiin paljon talon varjoisalla pohjoisseinustalla. Havaintoja olivat mm. 5 merihanhea, 3 mustalintua, 14 ruokkia ja muuttokahlaajia valkoviklo, 7 liroa, 3 suokukkoa, 2 pikkukuovia, isokuovi, 4 töyhtöhyyppää, vuoden eka pikkutylli (nuori lintu itärannalla), 12 suosirriä ja 2 kuovisirriä. Pikkulinnuista mainittakoon 2 kultarintaa ja kirjokerttu. Turisteja ja vierasveneitä on edelleen runsaasti saaressa.

NUORI PIKKUTYLLI ITÄRANNALLA

NUORI PIKKUTYLLI ITÄRANNALLA

JOKUNEN ISOKUOVI ON SILLOIN TÄLLÖIN MUUTTANUT

JOKUNEN ISOKUOVI ON SILLOIN TÄLLÖIN MUUTTANUT

Tiistaina 13.7.2021 korkeapaine edelleen päällä, heikkoa (2-4 m/s) koillistuulta, aurinkoa ja kesän maksimi Utössä eli 27,9 astetta. Staijia tunti aamulla ja pikainen itäosan kierros tuottivat mm.  kaakkurin, 29 ruokkia, mustalinnun, 4 pikkukuovia, 9 liroa, valkoviklon, 5 suokukkoa, edelleen nuoren pikkutyllin, 8 suosirriä, kuovisirrin ja vuoden ekan pikkusirrin. Kultarinta oli edelleen meidän saunalla ja 2 kirjokerttua raripuskan lähellä, kuljettavat yhä ruokaa oletetun pesäpaikan suuntaan. Iltapäivällä meille saapuivat kyläilemään Lotta, Vesa ja Vilma, Linni ja Niko sekä Liina, Viljami ja Eemeli. Nyt on menoa ja meininkiä!

KIRJOKERTTU VIE EDELLEEN RUOKAA POIKASILLEEN

KIRJOKERTTU VIE EDELLEEN RUOKAA POIKASILLEEN

Keskiviikkona 14.7.2021 jatkui hellesää – tänään oli 27 astetta ja pilvetöntä. Koillistuulta oli 4-5 m/s. Aamulla taas tunnin staiji luotsiasemalla ja myöhemmin pikainen käynti itärannalla, muuten vieraiden kanssa kotinurkilla oleskelua. Mainittavat havainnot olivat harmaahaikara, 7 merihanhea, mustalintu, 27 ruokkia, 2 pikkukuovia, 5 liroa, 4 valkovikloa, 4 suokukkoa, suosirri ja kirjokerttu. Linni ja Niko purjehtivat tänään s/y Taivaanvuohella Utön ja Ormskärin ympäri.

MONENLAISIA HUVIALUKSIA ON NYT LIIKKEELLÄ

MONENLAISIA HUVIALUKSIA ON NYT LIIKKEELLÄ

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina löytyvät täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.