Lintumaailmassa vielä rauhallista

Torstaina 15.7.2021 kostean tukala helle jatkui, nyt maksimilämpö oli tasan 28 astetta – hipoo jo meidän Utö-ajan (15 vuotta) ennätystä. Aurinkoa koko päivä ja heikkoa (1-4 m/s) etelälounaista tuulta. Aamulla luotsiasemalla staijia n. 1,5 tuntia, nyt Rivaston Arin kanssa. Myöhemmin pikainen käynti itärannalla ja muu päivä vieraiden kanssa kotinurkilla. Mainittavia havaintoja olivat 3 allia, 16 ruokkia, muuttavana 4 pikkulokkia (1kv ja 3 ad), 3 pikkukuovia, 2 metsävikloa, 4 valkovikloa, 8 liroa, 2 suokukkoa ja pikkutylli edelleen. Kaksi kirjokerttua oli edelleen reviirillään.

PIKKULEPINKÄISIÄ ON PESINYT KAKSI PARIA - TÄMÄ PYYDYSTI MATARAKIITÄJÄN

PIKKULEPINKÄISIÄ ON PESINYT KAKSI PARIA – TÄMÄ PYYDYSTI MATARAKIITÄJÄN

Perjantaina 16.7.2021 hellekausi vihdoin hellitti – tuuli kääntyi pohjoiseen ja puhalsi koko päivän 9-11 m/s. Aamuyöllä saatiin vähän sadettakin, mutta päivä oli aurinkoinen ja lämpöä oli enimmillään 23 astetta. Aamustaiji luotsiasemalla ei tuottanut mainittavaa, myöhemmin tehtiin pikainen käynti itäosaan, jossa nähtiin mm. harmaahaikara, 2 mustavikloa, 11 liroa, suokukko, 3 suosirriä ja vielä jp kuovisirri. Vieraamme lähtivät iltapäivällä m/s Utö Express’illä mantereelle, Varesvuon Markus ja Minna saapuivat illansuussa saareen.

LIRO, NUORI PUNAJALKAVIKLO JA KUOVISIRRI

LIRO, NUORI PUNAJALKAVIKLO JA KUOVISIRRI

Lauantaina 17.7.2021 vietettiin rauhallinen päivä, pääosin kotosalla. Aurinkoista, lämpöä oli 23 astetta ja heikkoa (2-5 m/s) aluksi pohjois-, myöhemmin lounaistuulta. Staijia aamulla vajaa tunti luotsiasemalla ja kierrettiin saaren itäosat. Syksyn merkkejä olivat mm. 14 harmaahaikaraa ja yllättävästi naaras punatulkku. Voisikohan kähmyillä ja jopa pesiä saaressa, nähtiin vielä toukokuun lopulla ja viime vuonna jopa kesäkuun puoliväliin saakka…Muita havaintoja olivat mm. 3 pikkukuovia, 2 valkovikloa, 5 liroa, 2 taivaanvuohta, ad-suosirri ja 3 vp kuovisirriä. Lisäksi nähtiin törmäpääsky. Iltapäivällä tehtiin pieni koeajo Ormskärin ympäri vielä vähän korjausta (vaihteisto) vaativalla Silverillämme.

HARMAAHAIKAROITA LEPÄILI ITÄRANNAN EDUSTAN SAARILLA

HARMAAHAIKAROITA LEPÄILI ITÄRANNAN EDUSTAN SAARILLA

Sunnuntaina 18.7.2021 oli edelleen aurinkoista, mutta reipas (9-12 m/s) pohjoisluoteinen tuuli vähän viilensi ilmaa (21 astetta). Taas tunnin staji luotsiasemalla ja kierrettiin itäosat sekä vähän kyläaluettakin. Mainittavimmat havainnot olivat 3 ruokkia, 2 harmaahaikaraa, 4 pikkukuovia, 12 valkovikloa, 3 liroa, suosirri, kuovisirri ja pikkusirri. Huuhkaja istuskeli koko päivän Pattskärillä ja kirjokerttu näyttäytyi edelleen pesimäalueellaan. Merimetsojen syysmuutto on jo alkanut, mutta muuten on muuttorintamalla vielä kovin hiljaista.

HUUHKAJA PÄIVYSTI AAMUVALOISSA PATTSKÄRILLÄ

HUUHKAJA PÄIVYSTI AAMUVALOISSA PATTSKÄRILLÄ

TÖYHTÖHYYPPIÄ MUUTTAA ETELÄÄN SILLOIN TÄLLÖIN

TÖYHTÖHYYPPIÄ MUUTTAA ETELÄÄN SILLOIN TÄLLÖIN

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.