Turistikausi vilkkaimmillaan

Maanantaina 19.7.2021 paistoi aurinko taas koko päivän, mutta lämpöä oli enää 18 astetta. Pohjoisluoteinen tuuli 7-9 m/s viilensi mukavasti. Staijia tunti aamulla ja kierrettiin saaren itäosat. Nähtiin mm. 2 harmaahaikaraa, 34 muuttavaa merimetsoa, valkoviklo, 4 liroa, 3 pikkukuovia, taivaanvuohi, 4 suosirriä ja vp kuovisirri. Mainittavimmat pikkulinnut olivat jälleen naaras punatulkku ja reviirillään rätissyt kirjokerttu. Illalla oltiin Varesvuon Markuksen ja Minnan kanssa testaamassa hotellin rantaravintola ”Meriklaarin” pizzat ja sen jälkeen istuttiin pitkään iltaa meidän tuvassa. Mukavaa.

HUONO KUVA  HEINÄKUISESTA PUNATULKUSTA ULKOSAARELLA

HUONO KUVA HEINÄKUISESTA PUNATULKUSTA ULKOSAARELLA

SUO- JA KUOVISIRREJÄ ON OLLUT TAVANOMAISTA VÄHEMMÄN TÄNÄ KESÄNÄ

SUO- JA KUOVISIRREJÄ ON OLLUT TAVANOMAISTA VÄHEMMÄN TÄNÄ KESÄNÄ

Tiistaina 20.7.2021 oli edelleen aurinkoista, lämpö käväisi 22 asteessa. Länsiluoteista tuulta, 6-9 m/s, mutta voimistui illalla 12 m/s. Staijia taas runsas tunti aamulla luotsiasemalla ja tuttu itäosan kierros. Havaintoja mm. 2 harmaahaikaraa, 21 ruokkia, 3 pikkukuovia, 7 liroa, 2 valkovikloa, 5 suokukkoa, taivaanvuohi ja vp kuovisirri. Kirjokerttu nähtiin nyt Teerikallion reunalla ruusupensaassa ja itärannalla käväisi ad pikkutiira, ilmeisesti Jurmon alueen pesimäkantaa. Pikkutiira on lähes vuosittainen Utössä, mutta kuitenkin täällä ns. pikkurari.

NUORIA JA VANHOJA LUOTOKIRVISIÄ NÄKYY PÄIVITTÄIN

NUORIA JA VANHOJA LUOTOKIRVISIÄ NÄKYY PÄIVITTÄIN

Keskiviikkona 21.7.2021 auringonpaiste jatkui, mutta lämpöä oli ”vain” 18 astetta. Pohjoisluoteinen tuuli, 6-8 m/s, viilensi mukavasti. Staijia tunti aamulla ja itäosan kierros tehtiin. Melko hiljaista edelleen lintumaailmassa, nähtiin mm. 6 ruokkia, 18 mustalintua, 75 muuttavaa merimetsoa, 2 harmaahaikaraa, 7 liroa, 3 valkovikloa, metsäviklo, 2 suokukkoa, 2 taivaanvuohta, suosirri ja vp kuovisirri. Turisteja riittää edelleen ja satamassa on runsaasti vierasveneitä.

VALKOVIKLO ON PÄIVITTÄINEN TÄHÄN AIKAAN VUODESTA

VALKOVIKLO ON PÄIVITTÄINEN TÄHÄN AIKAAN VUODESTA

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina nähtävissä täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.