Syysmuuttoa odotellessa

Torstaina 22.7.2021 oli jälleen pelkkää aurinkoa, lämpöäkin 22 astetta, ja länsituulta 9 m/s. Staijia tavan mukaan tunti ja itäosan kierros, saaliina mm. harmaahaikara, 9 ruokkia, valkoviklo, metsäviklo, 9 liroa, suosirri, taivaanvuohi ja 2 töyhtöhyyppää. Hiljaista on linturintamalla. Huuhkaja näkyi illalla ja kylältä löytyi yllättäen ruokaileva pikkuvarpunen, edellisestä on ainakin pari kuukautta aikaa. Nisulan Timo saapui illalla saareen lintuja katsastamaan.

PIKKUVARPUNEN OLI JOSTAIN ILMESTYNYT SAAREEN

PIKKUVARPUNEN OLI JOSTAIN ILMESTYNYT SAAREEN

OUTI KUVASI YÖLLÄ HIENOSTI VALAISEVAT YÖPILVET

OUTI KUVASI YÖLLÄ HIENOSTI VALAISEVAT YÖPILVET

Perjantaina 23.7.2021 oli aluksi pilvistä, puolen päivän jälkeen pilvetöntä, mutta viileämpää (18 astetta) navakan 8-12 m/s pohjoistuulen myötä. Staijia aamulla n. 1,5 tuntia ja kierrettiin itäosat, kyläaluetta ja Kesnäs. Mainittavimpia olivat 10 harmaahaikaraa, 3 ruokkia, 11 mustalintua, 26 pikkukuovia, ad punakuiri, 2 valkovikloa, 5 liroa, 2 taivaanvuohta, töyhtöhyyppä, rantasipi ja suosirri. Luotokirvisiä laskettiin yhteensä 7.

PIKKUKUOVIEN MUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

PIKKUKUOVIEN MUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

Lauantaina 24.7.2021 oli taas pilvetöntä ja lämmintä (22 astetta), länsituulta oli 4-7 m/s. Staijia aamulla 1,5 tuntia ja itäosan kierros – muuten lähinnä tuttujen (Aaltosen Minna ja Henri, Ritva Blomqvist ym) parissa kotikulmilla. Lintuja nähtiin mm. 12 harmaahaikaraa, 130 merimetsoa, 19 ruokkia ja muuttokahlaajia 6 pikkukuovia, punakuiri edelleen, 2 valkovikloa, 4 liroa, suokukko, töyhtöhyyppä, suosirri ja 2 vp  kuovisirriä. Raripuskan lähistöllä näyttäytyi 2 nuorta kirjokerttua. Nisulan Timo lähti aamulla mantereelle.

VANHA PUNAKUIRI ON OLLUT PARI PÄIVÄÄ ITÄRANNALLA

VANHA PUNAKUIRI ON OLLUT PARI PÄIVÄÄ ITÄRANNALLA

Sunnuntaina 25.7.2021 oli jälleen pilvetöntä ja lämmintä (23 astetta) sekä heikkoa (3-5 m/s) etelälounaista tuulta. Staijia tunti aamulla luotsiasemalla mutta muuten päivä kului pitkälti veneretkellä Syndaskäriin ja Bokulla örenille. Aamulla näkyi mm. 22 ruokkia, eteläkärjessä uiva alli, n. 3400 sulkivaa haahkaa Kökarin puolella sekä 2 liroa, 2 valkovikloa ja lapinsirri. Majakalla lentelee nyt 4 tervapääskyä, lieneekö 2 lentopoikasta mukana viitaten pesintään… Meriretkellä nähtiin mm. 3 pilkkasiipipoikuetta, 8 merihanhea, harmaahaikara, metsäviklo, 4 liroa, 3 valkovikloa, metsäviklo, rantasipi ja 2 luotokirvistä. Laaksosen Juha oli saapunut saareen ja näki itäosassa mm. nuoren kirjokertun, pikkuvarpusen, pikkutyllin, lapinsirrin ja edelleen punakuirin.

VAIHTEEKSI VENERETKELLÄ UUDESSA SAARESSA

VAIHTEEKSI VENERETKELLÄ UUDESSA SAARESSA, TAUSTALLA BOKULLA

PILKKASIIPIPOIKUE BOKULLA ÖRENILLÄ

PILKKASIIPIPOIKUE BOKULLA ÖRENILLÄ

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.