Vihdoin sadetta!

Maanantaina 26.7.2021 jatkui pilvetön ja lämmin (24 astetta) kesäsää, itätuulikin oli maltillista 4-6 m/s. Staijia aamulla tunti luotsiasemalla ja kierrettiin saaren itäosat. Iltapäivä kului taas merellä: purjehdittiin s/y Taivaanvuohella Utön eteläpuolitse Gråklobbarnalle, jossa pidettiin eväs- ja uimatauko (vain Outille jälkimmäinen..).
Mukava purjehduskeli tälle paatille.

s/y TAIVAANVUOHELLA GRÅKOBBARNALLA

s/y TAIVAANVUOHELLA GRÅKOBBARNALLA

Pääsaarella nähtiin mm. harmaahaikara, alli edelleen eteläkärjessä, 15 ruokkia, 10 pikkukuovia, 3 kapustarintaa, metsäviklo, 4 liroa, 2 valkovikloa, nuori pikkutylli, töyhtöhyyppä, suosirri, lapinsirri ja vp kuovisirri. Itärannan ruovikossa havaittiin luhtakerttunen. Illansuussa meidän laiturin eteen parkkeerasi Teemu Selänne Lucky Eight-veneellään – hyvä kun ehdittiin käydä merellä, nyt ei ehkä enää ”löydettäisi” meidän laituria tuon valkoisen 22-metrisen Sunseeker 74 Manhattan-veneen takaa… Juorulehtien mukaan vene on vastikään myyty eteenpäin, mutta Selänne oli vielä ainakin tällä reissulla mukana uuden omistajan kanssa. Varesvuon Markus ja Minna lähtivät mantereelle.

LAPINSIRRI ITÄRANNALLA

LAPINSIRRI ITÄRANNALLA

Tiistaina 27.7.2021 vielä aurinkoa ja lämpöä (25 astetta) sekä hiljalleen voimistuvaa itätuulta – aamulla 5, illalla 10 m/s. Staijia taas tunti luotsiasemalla ja itäosan kierros totuttuun tapaan. Lintuja oli varsin niukasti ja itärannan kahlaajatkaan eivät juurikaan vaihdu. Nähtiin mm. 4 harmaahaikaraa, 2 ruokkia, 3 liroa, 3 pikkukuovia, isokuovi, töyhtöhyyppä ja edelleen nuori pikkutylli, lapinsirri ja ad punakuiri. Raripuskan luona 3 kirjokerttua, joista 2 nuorta. Tänään tuli tilaamani fillari saareen sekä meidän saunalle uusi lämminvesivaraaja, kun vanha on alkanut vuotaa.

OUTI KUVASI TÄNÄÄN TAIVAANVUOHEN (Kuva: Outi Sarjakoski)

OUTI KUVASI TÄNÄÄN TAIVAANVUOHEN (Kuva: Outi Sarjakoski)

Keskiviikkona 28.7.2021 säätyyppi vihdoin vaihtui – yöllä etelästä saapui saderintama ja sadetta saatiin ajoittain iltaan saakka. Lämpö käväisi 20 asteessa ja koillistuuli vaihteli 3-12 m/s välillä. Staiji jäi tänään sateen takia väliin, mutta kierreltiin saaren itäosissa sateiden välillä. Nähtiin mm. käki, tundrakurmitsa, 2 valkovikloa, 7 liroa, mustaviklo, metsäviklo, 4 pikkukuovia (+ n. 40 IK), töyhtöhyyppä, 4 taivaanvuohta, 3 nuorta pikkutylliä, n. 40 suosirriä ja vp kuovisirri. Sade oli tiputtanut jonkin verran uusia kahlaajia itärannalle.

RÄYSTÄSPÄÄSKYN LENTOPOIKANEN

RÄYSTÄSPÄÄSKYN LENTOPOIKANEN

MATARAKIITÄJÄ KÄVI MEIDÄN PIHAN SUOPAYRTEISSÄ

MATARAKIITÄJÄ KÄVI MEIDÄN PIHAN SUOPAYRTEISSÄ

Uusimmat kuvat isompina löytyvät täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.