Sadetta, kahlaajia ja hääkuvausta

Torstaina 29.7.2021 oli jälleen aurinkoinen ja lämmin (23 astetta) päivä, mutta mukavasti lounaistuuli (9-11 m/s) viilensi. Staijia aamulla tunti ja tuttu itäosan kierros olivat ohjelmassa. Nähtiin mm. ruokki, 2 käkeä, 2 liroa, taivaanvuohi, n. 70 suosirriä ja 2 vp kuovisirriä. Vähän alkavat vierasveneet jo vähentyä.

SUOSIRRIEN MÄÄRÄ ON NOUSSUT

SUOSIRRIEN MÄÄRÄ ON NOUSSUT

Perjantaina 30.7.2021 etelästä saapui reipas sadealue, joka tiputti ajoittain rankastikin vettä pitkin päivää – vasta illalla selkeni. Lämpötila putosi 15-17 asteeseen ja etelätuuli vaihteli 2-11 m/s välillä. Staiji jäi väliin, mutta itäosassa tuli käytyä kuurojen välillä. Muuttokahlaajia näkyi 2 tundrakurmitsaa, 5 punakuiria, 3 suokukkoa, 10 liroa, 2 valkovikloa, 2 mustavikloa, taivaanvuohi, n. 250 suosirriä (joukossa syksyn eka juv), 2 isosirriä (joilla värirenkaat) ja 4 vp kuovisirriä. Rengastustoimistosta myöhemmin tulleen tiedon mukaan isosirrit oli molemmat rengastettu Mauritaniassa, toinen vuonna 2011 ja toinen tänä keväänä. Ovatpa kaukaa!

JUHA LAAKSOSEN KUVA TOISESTA ITÄRANNAN VÄRIRENGASTETUSTA ISOSIRRISTÄ

JUHA LAAKSOSEN KUVA TOISESTA ITÄRANNAN VÄRIRENGASTETUSTA ISOSIRRISTÄ

Meidän saunalla käväisi taas pitkästä aikaa kultarinta sekä viitakerttunen, harmaahaikara nähtiin ja Rivaston Ari havaitsi itäniityn reunalla naaras kirjokertun. Sadepäivä kului mukavasti myös olympialaisten purjehduksen ja yleisurheilun parissa.

KULUNEEN NÄKÖINEN VIITAKERTTUNEN MEIDÄN SAUNALLA

KULUNEEN NÄKÖINEN VIITAKERTTUNEN MEIDÄN SAUNALLA

Lauantaina 31.7.2021 oli eilisen sateen jälkeen poutapäivä: aurinkoa, lounaistuulta 4-8 m/s ja lämpöä 21 astetta. Staijia aamulla vajaa tunti luotsiasemalla ja saaren itäosa kierrettiin. Mainittavaa mm. ruokki, 3 harmaahaikaraa, 3 liroa, 2 nuorta mustavikloa, rantasipi, tundrakurmitsa, 40 suosirriä, lapinsirri, 2 käkeä ja syksyn ekat 2 tuulihaukkaa.

VAIHTOPUKUINEN TUNDRAKURMITSA ITÄRANNALLA

VAIHTOPUKUINEN TUNDRAKURMITSA ITÄRANNALLA

Minulla oli iltapäivä ”töitä” – olin lupautunut kuvaamaan Jessican ja Niclaksen häät kappelilla ja tilaisuus oli sympaattinen, kesäinen ja iloinen. Ennen vihkiseremoniaa otettiin kuvia mm. kylän rannassa, majakalla ja Kattrumpanin kalliolla kappelin vieressä. Näin korona-aikaan jättäydyin jo aiemmin sovitusti pois Hembygdsgårdenin hääillallisilta, sinne löytyi hääseurueesta yksi järkkärikuvaaja. Mukava kokemus, mutta en silti aio siirtyä linnuista häätilaisuuksiin.

NUORET MUSTAVIKLOT OVAT SAAPUNEET

NUORET MUSTAVIKLOT OVAT SAAPUNEET

Sunnuntaina 1.8.2021 saatiin taas yöllä ja aamullakin sadekuuroja, mutta pääosa päivästä oli aurinkoa. Lämpöä oli 20 astetta ja lounaistuuli vaihteli välillä 4-11 m/s. Lyhyt staiji aamupäivällä ja pidempi itäosien kierros, käytiin myös Enskärillä. Nähtiin mm. 7 harmaahaikaraa, n. 70 suosirriä, 2 valkovikloa, 7 liroa, 2 suokukkoa, edelleen tundrakurmitsa ja kirjokerttu jälleen itäniityn reunalla. Päivä kului aika viihdyttävästi myös olympialaisten yleisurheilun parissa.

KIRJOKERTTU NÄYTTÄYTYI VIELÄ TÄNÄÄN ITÄNIITYN REUNALLA

KIRJOKERTTU NÄYTTÄYTYI VIELÄ ITÄNIITYN REUNALLA

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina nähtävissä täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.