Lähtö mantereelle

Maanantaina 2.8.2021 oli aurinkoista, illalla pilvistyvää. Lämpöä oli 20 astetta ja länsilounainen tuuli puhalsi 3-5 m/s. Staijia tunti aamulla ja totutusti itäosan kierros, sitten taas olympialaisten seurantaa ja kotihommia. Lintuhavaintoja mm. 2 harmaahaikaraa, 3 ruokkia, räyskä, 2 pikkukuovia, valkoviklo, mustaviklo, rantasipi, 5 liroa, 55 suosirriä ja ad isosirri. Veneitä on taas melko lukuisasti satamassa. Kettuja näkyy lähes joka päivä, onhan niitä täällä kaikkiaan 6 kappaletta – ikävän monta lintujen kannalta.

PIKKUKUOVIEN MUUTTO ALKAA OLLA JO OHI

PIKKUKUOVIEN MUUTTO ALKAA OLLA JO OHI

ISOSIRRI ITÄRANNALLA

ISOSIRRI ITÄRANNALLA

Tiistaina 3.8.2021 oli puolipilvistä, aamulla sadekuurokin, ja lämpöä 19 astetta. Luoteistuuli puhalsi 8 m/s koko päivän. Taas tunnin staiji aamulla ja saaren itäosa kierrettiin pariinkin otteeseen. Mainittavaa oli mm. 3 ruokkia, syksyn eka varpushaukka, isokuovi, 6 valkovikloa, 7 liroa, kapustarinta, taivaanvuohi, 35 suosirriä ja itärannalla myös jänkäsirriäinen. Varesvuon Markus ja Minna saapuivat saareen.

TÖYHTÖHYYPPIENKIN MUUTTO JO HIIPUU

TÖYHTÖHYYPPIENKIN MUUTTO JO HIIPUU

Keskiviikkona 4.8.2021 oli kuukauden kesäjakson jälkeen lähdettävä käymään mantereella asioita hoitamassa. Päivä oli puolipilvinen ja mereltä puhalsi heikkoa länsituulta, lämpöä oli 18 astetta. Saareen saapuivat iltapäivällä lintureissulle Mika Teivonen, Timo Damski ja Hannu Jännes. Itselläni jäi tänään lintujen katselu väliin ja matka Pärnäisiin tehtiin eka kertaa m/s Utö Express’illä, melko tasan tunnissa (matkavauhti 25 kn). Matkalla Turkuun pysähdyttiin Outin kanssa Sattmarkiin syömään ja kahvittelemaan. Turussa oltiin klo 17 aikaan.

OHDAKEPERHOSIA NÄKEE SILLOIN TÄLLÖIN

OHDAKEPERHOSIA NÄKEE SILLOIN TÄLLÖIN

NUORIA PIKKUTYLLEJÄ ON TÄNÄ KESÄNÄ OLLUT USEAMPIA

NUORIA PIKKUTYLLEJÄ ON TÄNÄ KESÄNÄ OLLUT USEAMPIA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.