Mantereen rientoja ja takaisin Utöhön

Elokuun 5.päivä 2021 vietettiin Outin kanssa Turussa erilaisia asioita hoitaen ja illalla vierailtiin perinteisesti kesäisessä Naantalissa ja nautittiin hyvä ateria rannan ravintolassa. Seuraavat päivät, 6-9.8. vietettiin Helsingissä, pääasiassa Lauttasaaressa Larus minutuksessa, mutta ohjelmaan mahtuivat Outin lasten ja lastenlasten tapaamisten lisäksi mm. käynti Ateneumissa upeassa Ilja Repinin näyttelyssä sekä Vallisaaren tilataideteoksiin tutustumassa. Lintuja ei Hesan reissuun tällä kertaa mahtunut, Lauttasaaressa näin sentään räyskän ja pari muuttavaa valkovikloa. 9.8. palattiin Turkuun ja 10.8. lähdin takaisin Utöhön Outin jäädessä vielä hetkeksi mantereelle.

ILJA REPININ UPEITA MAALAUKSIA

ILJA REPININ UPEITA MAALAUKSIA

Tiistaina 10.8.2021 oli puolipilvistä ja kohtalaista lounaistuulta, lämpöä 18 astetta. Aamulla Nauvoon kahville ja m/s Baldurille kerääntyi vielä arviolta ainakin 100 matkustajaa, ei (vielä) lintuväkeä. Matka sujui leppoisasti ja Utöhön saavuttiin klo 15.30. Matkalla näkyi mm. 2 harmaahaikaraa ja merikihu.

MERIMATKALLA OLI EDELLEEN KESÄISEN KAUNISTA

MERIMATKALLA OLI EDELLEEN KESÄISEN KAUNISTA

Utössä tein itärannan kierroksen, hiljaista oli – 6 liroa, 2 valkovikloa, 2 tuulihaukkaa ja 2 törmäpääskyä mainittavimmat. No, ehkäpä syysmuutto hiljalleen piristyy.

HARMAASIEPPOJEN PESINNÄT OVAT HYVIN ONNISTUNEET

HARMAASIEPPOJEN PESINNÄT OVAT HYVIN ONNISTUNEET

Keskiviikkona 11.8.2021 oli taas kesäistä: lämpöä 20 astetta, aurinkoa ja heikkoa (2-5 m/s) etelätuulta. Staijia aamulla tunti ja saaren itäosat kierrettiin, päivällä pihanurmikon leikkaus pitkästä aikaa. Lintuja näkyi mm. 5 harmaahaikaraa, 2 tuulihaukkaa, 2 isokuovia, pikkukuovi, valkoviklo, 6 liroa, ad tundrakurmitsa ja 13 törmäpääskyä ja meidän saunalla sirittäjä. Outi saapui saareen illansuussa m/s Utö Expressillä.

VANHA TUNDRAKURMITSA NÄYTTÄYTYI ITÄRANNALLA

VANHA TUNDRAKURMITSA NÄYTTÄYTYI ITÄRANNALLA

VANHAT SUOSIRRIT OVAT JO TAINEET MENNÄ

VANHAT SUOSIRRIT OVAT JO TAINNEET MENNÄ

Uusimmat kuvat isompina täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.