Käynti Jurmossa ja isopäiväkiitäjä

Torstaina 12.8.2021 oli todella kesäistä – pilvetöntä, lämpöä 21 astetta ja pitkään tyyntä, vasta illansuussa länsituulta 5 m/s. Aamulla tunnin staiji, mutta aamupalan jälkeen lähdettiin omalla veneellä päiväretkelle Jurmoon. Ajoaika suuntaansa oli n. 35 min. Jurmossa käveltiin reitti satama – kappeli – staijipaikka – Sorgen – lounaisriutta – järvi – satama.

PARKKEERATTIIN PAATTIMME RANNAN TUNTUMAAN

PARKKEERATTIIN PAATTIMME RANNAN TUNTUMAAN

Nähtiin 46 lajia, mm. harmaahaikara, varpushaukka, 4 kapustarintaa, punakuiri, 4 isokuovia, 13 pikkukuovia, 2 valkovikloa, 30 liroa, mustaviklo, 2 suokukkoa ja 2 töyhtöhyyppää. Sirrit kateissa, ainakin tältä reitiltä. Pari jänistäkin nähtiin, Utössähän niitä ei ole. Klasun rantapuodissa nautittiin hyvät kahvit ja ostettiin savukalaa matkaan. Utössä näkyi aamulla mm. 4 harmaahaikaraa, tuulihaukka, 3 merikihua, 2 valkovikloa ja 2 isokuovia. Mukava retkipäivä.

TAISIN OTTAA VASTA NYT ELÄMÄNI EKAT JÄNISKUVAT..

TAISIN OTTAA VASTA NYT ELÄMÄNI EKAT JÄNISKUVAT..

Perjantai 13.8.2021 oli edelleen aurinkoinen ja lämmin (21 astetta) päivä, mutta reipas länsituuli (7-10 m/s) viilensi ilmaa. Staijia tunti aamulla, saaren itäosat kierrettiin ja käytiin aamukahvilla Varesvuolla samalla isopäiväkiitäjiä (entinen nimi etelänpäiväkiitäjä) odotellen. Juuri silloin ei näkynyt, mutta syrikoilla on päivittäin käynyt 1-2 yksilöä. Mainittavimmat lintuhavainnot tänään olivat 2 harmaahaikaraa, kuikka, ruokki, varpushaukka, 2 tuulihaukkaa, isokuovi, 8 valkovikloa, 10 liroa, 4 mustavikloa, 2 metsävikloa, rantasipi, 6 taivaanvuohta, ad kapustarinta, ad tundrakurmitsa ja 20 tylliä. Itäniitylle oli ilmestynyt syksyn ekat 2 pensastaskua ja 3 keltavästäräkkiä, myös kirjosieppoja oli saapunut muutolla pari kappaletta. Illansuussa, auringonlaskun aikaan, myös meidän pihalle ilmestyi ”oma” isopäiväkiitäjä, jota tuli kuvattua melko runsaasti.. Aina yhtä mukavan näköinen.

ISOPÄIVÄKIITÄJÄ MEIDÄN KELTAKANNUSRUOHOLLA

ISOPÄIVÄKIITÄJÄ MEIDÄN KELTAKANNUSRUOHOLLA

Lauantaina 14.8.2021 aamulla saatiin rankkoja sadekuuroja, mutta myöhemmin oli puolipilvistä ja lämpöä 19 astetta. Puuskainen lounaistuuli oli aamulla 10 m/s ja voimistui pitkin päivää ad 14-17 m/s. Aamustaiji jäi väliin, mutta kierrettiin Kesnäsiä ja saaren itäosia. Havaittiin mm. 2 harmaahaikaraa, 2 tuulihaukkaa, 6 keltavästäräkkiä ja 7 pensastaskua. Muuttokahlaajia laskettiin 9 valkovikloa, mustaviklo, metsäviklo, 8 liroa, 3 suosirriä, 2 suokukkoa, taivaanvuohi, 7 tylliä, jänkäsirriäinen itärannalla sekä edelleen ad kapustarinta ja tundrakurmitsa.

TAIVAANVUOHEN JA VÄSTÄRÄKIN KOHTAAMINEN

TAIVAANVUOHEN JA VÄSTÄRÄKIN KOHTAAMINEN

Sunnuntaina 15.8.2021 oli epävakaista – sadekuuroja aamulla ja iltapäivällä, melko kovaa lounaistuulta 13-16 m/s ja lämpöä 16-18 astetta. Aamustaiji jäi taas väliin, mutta kompattiin itäosat ja Kesnäs. Nähtiin mm. varpushaukka, tuulihaukka ja melko monipuolisesti sateiden pudottamia kahlaajia: 5 valkovikloa, ad mustaviklo, 12 liroa, rantasipi, 6 punajalkavikloa, meriharakka, taivaanvuohi, 5 suosirriä, ad isosirri, 2 ad punakuiria, 2 juv kapustarintaa, ad tundrakurmitsa ja 15 tylliä. Kovan tuulen takia pikkulinnut olivat ”kateissa” ja petolintujen muutto on edelleen lähes olematonta.

RANNALLA OLI RUUHKAA

RANNALLA OLI RUUHKAA

ISOSIRRI VAIHTAA PUKUA

ISOSIRRI VAIHTAA PUKUA

Uusimpia kuvia isompina tiedostoina löytyy täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.