Pientä muuton viriämistä

Torstaina 19.8.2021 jatkui matalapainekeli – pilvistä, sadekuuroja ja navakkaa (12-15 m/s) länsilounaista tuulta. Lämpöä oli max 15 astetta. Staijia tunti aamulla ja sadekuurojen kera kierrettiin saaren itäosat ja osa kyläaluetta. Merivesi on edelleen erittäin korkealla ja siksi mm. kahlaajarannat ovat täysin veden peitossa. Nähtiin mm. 2 harmaahaikaraa, varpushaukka, 2 tuulihaukkaa, merikihu ja kahlaajia mm. 6 valkovikloa, mustaviklo, rantasipi, 2 tylliä, 16 meriharakkaa (1a), 7 suosirriä ja nuori kuovisirri.

VALKOVIKLO ON NYT YLEISIMPIÄ KAHLAAJIA

VALKOVIKLO ON NYT YLEISIMPIÄ KAHLAAJIA

Perjantaina 20.8.2021 oli vaihteeksi sateetonta, aurinkoistakin, ja lämpötila käväisi 18 asteessa. Länsilounainen tuuli oli varsin reipasta ja puuskaista, 9-11 m/s, koko päivän. Kiertelin itäosaa ja staijailin runsaat 3 tuntia, mutta näkyvä muutto on edelleen aika lailla nollassa – ehkä vastatuuli on edelleen liian navakkaa. Ainoat mainittavat olivat harmaahaikara, 2 kurkea (etelään), varpushaukka ja tuulihaukka. Hiljaista on. Merivesi on yhä tosi korkealla ja kahlaajia niukasti, vain 5 valkovikloa, liro, mustaviklo ja 4 suosirriä. Kylällä näkyi 2 törmäpääskyä. Outi lähti aamulla mantereelle käymään.

NUORET MUSTAVIKLOT MUUTTAVAT NYT

NUORET MUSTAVIKLOT MUUTTAVAT NYT

Lauantaina 21.8.2021 taivas oli puolipilvinen, länsiluoteinen tuuli oli heikentynyt 4-8 m/s ja lämpöä oli 17 astetta. Aamulla tunnin staiji luotsiasemalla ja myöhemmin kiertelin runsaat 4 tuntia Kesnäsissä ja saaren itäosassa, iltapäivällä vähän pihastaijiakin. Pientä elpymistä tänään muuttorintamalla, kyllä se tästä hiljalleen… Näin mm. 3 tuulihaukkaa, 5 varpushaukkaa, kalasääsken, 12 muuttavaa haapanaa ja syksyn ekat 3 sepelkyyhkyä.

KALASÄÄSKI MUUTTI LÄHES PÄÄLTÄ

KALASÄÄSKI MUUTTI LÄHES PÄÄLTÄ

Kahlaajia oli mm. 4 isokuovia, punakuiri, 6 valkovikloa, mustaviklo, metsäviklo, liro, rantasipi, 2 tylliä, 2 taivaanvuohta ja muuttavana 14 meriharakkaa. Saaressa oli kohtalaisesti pajulintuja, kirjo- ja harmaasieppoja, pensas- ja hernekerttuja, 4 pensastaskua, 23 kivitaskua ja n. 40 keltavästäräkkiä. Jompero lähti aamulla mantereelle.

KIRJOSIEPPOJEN MUUTTO ON KÄYNNISSÄ

KIRJOSIEPPOJEN MUUTTO ON KÄYNNISSÄ

VIIME PÄIVINÄ ON OLLUT KOMEITA PILVIÄ

VIIME PÄIVINÄ ON OLLUT KOMEITA PILVIÄ

Sunnuntaina 22.8.2021 oli jälleen puolipilvistä ja muutama sadekuuro ropsahti päivän aikana. Tuuli oli nyt luoteesta 6-10 m/s ja lämpöä oli enimmillään 17 astetta. Aamulla tunnin staiji luotsiasemalla ja eiliseen tapaan kiersin Kesnäsin ja saaren itäosat, jossa staijailin n. 3 tuntia. Iltapäivällä vielä vähän pihallakin. Pikkulintuja oli yöllä saapunut lisää, erityisesti kirjo- ja harmaasieppoja, pikkulepinkäisiä näkyi 8. Keltavästäräkkejä oli tänään n. 25 ja pensastaskuja 8. Muuta mainittavaa olivat mm. 4 kuikkaa, härkälintu, 4 mustalintua, 3 harmaahaikaraa, 3 tuulihaukkaa ja 5 varpushaukkaa. Kahlaajia näkyi 4 isokuovia, meriharakka, 2 valkovikloa, 3 mustavikloa, rantasipi, liro, 8 tylliä, suosirri ja ad isosirri luotsiaseman luodoilla. Lyhyt on Suomen veneilysesonki, tänään on enää yksi vierasvene satamassa.

MYÖS PENSASTASKUT MUUTTAVAT NYT

MYÖS PENSASTASKUT MUUTTAVAT NYT

TAIVAANVUOHI MAASTOUTUU HYVIN KUIVUNEESEEN RAKKOLEVÄÄN

TAIVAANVUOHI MAASTOUTUU HYVIN KUIVUNEESEEN RAKKOLEVÄÄN

Maanantaina 23.8.2021 oli lähdettävä käymään mantereella. Aamulla tuli taas muutama sadekuuro, lämpöä oli enää 12 astetta ja pohjoistuuli puhalsi 6 m/s. Staijasin tunnin luotsiasemalla ja vähän omalla pihalla ennen laivan lähtöä. Mainittavaa olivat kuikka, 6 harmaahaikaraa, 4 tuulihaukkaa, 5 varpushaukkaa, 2 isokuovia, valkoviklo, 4 tylliä ja suosirri. Laivamatkalla ei kummempaa näkynyt, Turussa olin klo 19.20.

HARMAAHAIKAROITA NÄKEE LÄHES PÄIVITTÄIN

HARMAAHAIKAROITA NÄKEE LÄHES PÄIVITTÄIN

Uusimmat kuvat löytyvät isompina täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.