Epävakaista

Torstaina 24.2.2022 eilisen lähes tyynen päivän jälkeen nousi taas lähes myrskytuuli – etelälounaasta puhkui 16-22 m/s koko päivän. Taivas oli puolipilvinen ja lämpötila nousi runsaaseen 4 asteeseen, lumet sulavat taas vilkkaasti. Staijia tunti aamulla, mutta kovassa tuulessa ei oikein mitään liikkunut: mereltä tuli kuitenkin kevään ekat 6 töyhtöhyyppää. Itäosassa näin 6 kiurua, luotokirvisen ja 2 kottaraista, Fladanilla tukkasotkien seurassa oli 5 lapasotkaa ja ruokinnalla käväisi 2 vihervarpusta, urpiainen ja ruskourpiainen sekä pitkästä aikaa tilhi. Merisirrit olivat jossain piilossa.

urpiainen_01_Korppoo_02_22

URPIAINEN JA CABARET-TYYPPINEN RUSKOURPIAINEN RUOKINNALLAMME

URPIAINEN JA CABARET-TYYPPINEN RUSKOURPIAINEN RUOKINNALLAMME

Perjantaina 25.2.2022 satoi koko aamu ja aamupäivä vettä, räntää ja lunta. Sade loppui klo 13 aikoihin, sen jälkeen oli pilvistä, pohjoistuulta 10-12 m/s ja lämpöä 1 aste. Lyhyt staiji iltapäivällä ja kiersin taas saaren itäosan ja kyläalueen. Mereltä mainittavat olivat kevään eka jp ruokki sekä 7 lapasotkaa ja uivelo Fladanilla. Saaressa oli mm. 5 naakkaa, 9 kottaraista, 2 sepelkyyhkyä, punarinta, 6 kiurua ja luotokirvinen, lisäksi Rivaston Ari näki 2 pohjoiseen matkannutta harmaahaikaraa – kevään ekat nekin. Ruokinnalla oli edelleen ruskourpiainen tavallisen urpiaisen seurassa.

VASTA NYT NÄIN EKAT SEPELKYYHKYT

VASTA NYT NÄIN EKAT SEPELKYYHKYT

Lauantaina 26.2.2022 oli lähdettävä käymään mantereella. Taivas oli seljennyt – aurinkoa, lämpöä 0 astetta ja luoteistuulta 14 m/s. Aamutoimien jälkeen laivalle, kohtalaisesti oli väkeä ollakseen lauantai. Matkalla näkyi Gråharunilla 4 merisirriä ja riskilä, mutta olin pääosin sisätiloissa. Turussa perillä klo 14.

RÄKÄTTIRASTAITA ON NÄKYNYT MUUTAMIA PÄIVITTÄIN

RÄKÄTTIRASTAITA ON NÄKYNYT MUUTAMIA PÄIVITTÄIN

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina nähtävissä täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.