Muutama uusi kevätlaji

Maanantai 3.3.2014 alkoi vesisateella, jota seurasi jälleen paksu sumu. Näkyvyys oli maksimissaan ip:llä vajaat 2 km. Tuuli oli aluksi 10, myöhemmin 5 m/s etelästä ja lämpöä oli 3 astetta. Komppausta saaressa koska nytkään ei merelle nähnyt. Yöllinen sade oli tuonut vähän lisää lintuja mm. uusia lajeja keväälle: harmaahaikara nousi satamalahden rannasta, 4 mustavarista oli ilmestynyt kylälle ja kevään eka kottarainenkin lenteli saaressa. Lisäksi nähtiin jo 27 kiurua, 2 pulmusta ja tutuista talvilajeista 5 peukaloista (lauloivat aamulla), 2 punarintaa, 6 tukkakoskeloa ja 7 räkättiä. Tilhiä oli tänään ainakin 12. Iltapäivällä tehtiin Outin kanssa pihan siivoushommia.

KEVÄÄN ENSIMMÄINEN HARMAAHAIKARA SUMUISELLA SATAMALAHDELLA

KEVÄÄN ENSIMMÄINEN HARMAAHAIKARA SUMUISELLA SATAMALAHDELLA

Tiistaina 4.3.2014 oli edelleen utuista ja näkyvyys vain 5 km. Pilvipoutaa ja heikkoa etelätuulta, lämpöä oli 3 astetta. Tehtiin Outin kanssa kierros etelä- ja itäosassa ja nähtiin mm. 3 mustavarista, 24 kiurua, 5 töyhtöhyyppää, kottarainen, närhi ja laulava peukaloinen. Lähdimme päivällä laivalla käymään hetkeksi asioimassa mantereella, tulen pian taas takaisin saareen. Myös Petri Laine lähti mantereelle, saareen saapui lintureissulle Jukka Vilen.

MUSTAVARIKSIA SAAPUI UTÖHÖN

MUSTAVARIKSIA SAAPUI UTÖHÖN

Laivamatkalla havaittiin mm. 3 ruokkia, 5 töyhtöhyyppää ja jälleen admuuttohaukka lähellä Knivskäriä linjataulun päällä.

PULMUNEN ON UTÖSSÄ VÄHÄLUKUINEN MUUTTAJA

PULMUNEN ON UTÖSSÄ VÄHÄLUKUINEN MUUTTAJA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.