Kolme kahlaajalajia ja mantereelle

Maanantaina 11.12.2017 jouduin kaupunkiasuntomme ikkunarempan takia jälleen lähtemään mantereelle. Sää oli pilvinen ja muutama kova räntäkuuro saatiin reippaan eteläkaakkoisen tuulen (10-13 m/s) vauhdittamina. Lämpötila oli 2-3 astetta plussalla. Ennen laivan lähtöä staijia tunnin verran ja itäosan sekä kyläalueen kierros, jotka tuottivat mm. 69 muuttavaa laulujoutsenta ja saaresta 2 taivaanvuohta, jänkäkurppa, niittykirvinen, 3 peukaloista, punarinta, 40 räkättiä, naurulokki ja Finnskärin vieressä luodolla hetken aikaa noin 45 merisirriä laivan lähtöhetkellä. Tulihan niitä merisirrejäkin sentään pitkästä aikaa näkyville, kun vesi vähän laski ja tuulikin jonkin verran kääntyi ja heikkeni. Laivamatkalla ei näkynyt 3 merikotkaa kummempaa. Turussa olin klo 19 aikoihin.

URPIAISIA ON TÄNÄ SYKSYNÄ OLLUT EPÄTAVALLISEN PALJON

URPIAISIA ON TÄNÄ SYKSYNÄ OLLUT EPÄTAVALLISEN PALJON

LINTUJA KUVATESSA KANNATTAA JOSKUS NAAMIOITUA

LINTUJA KUVATESSA KANNATTAA JOSKUS VÄHÄN NAAMIOITUA..

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.