Alkutalven hämärää, vähän lintujakin

Torstaina 1.12.2022 oli edelleen täyspilvistä ja itätuulta 6-9 m/s, lämpöä 2 astetta. Staijia aamulla vajaa tunti, mutta merellä oli edelleen hyvin hiljaista. Hylkeitä on melkeinpä enemmän kuin lintuja. Kiersin saaren itäosat, kyläalueen ja Enskärin. Kirjattavaa oli mm. 3 allia, riskilä, naurulokki, 18 räkättirastasta, 3 peukaloista, punarinta, 2 järripeippoa, 2 pikkuvarpusta ja itärannalla jälleen niittykirvinen. Saaressa viipyvä koiras käpytikka on alkanut hakata pesäkoloa isoon haapaan lammashaassa. Iltalaivalla saapui Outi.

KÄPYTIKKAKOIRAS NAKUTTAA HAAPAAN PESÄKOLOA, VAIN NAARAS PUUTTUU...
KÄPYTIKKAKOIRAS NAKUTTAA HAAPAAN PESÄKOLOA, VAIN NAARAS PUUTTUU…

Perjantaina 2.12.2022 jatkui pilvikeli ja itäkoillinen tuuli, nyt 8-11 m/s. Lämpöä oli 1 aste ja illalla lämpötila jo tippui pakkaselle. Staijia taas vajaa tunti luotsiasemalla ja kierrettiin koko saari Enskäriä lukuun ottamatta. Etelässä Lillharunin luona oli lennossa n. 450 allia merikotkien pelottamana, saaressa näimme mm. harmaahaikaran, 39 räkättirastasta, punakylkirastaan, 18 tilheä, käpytikan, 2 järripeippoa, 6 peukaloista ja nyt jo 3 kangaskiurua, futiskentän reunalla.

OUTIN MAINIO VASTAVALOKUVA ALLEISTA KAUKANA LILLHARUNILLA
OUTIN MAINIO VASTAVALOKUVA ALLEISTA KAUKANA LILLHARUNILLA (Kuva: Outi Sarjakoski)

Lauantaina 3.12.2022 oli taas pimeä päivä – paksua pilveä ja puolen päivän jälkeen jatkuvaa heikkoa lumisadetta. Pakkasta oli 0,5 astetta ja koillistuuli heikkoa, 3-5 m/s. Puolen tunnin staiji ja sen jälkeen kierrettiin koko saari Kesnäsiä lukuun ottamatta. Mainittavia havaintoja olivat harmaahaikara, käpytikka, 30 räkättirastasta, 5 tilheä, punarinta, peräti 11 peukaloista ja itäniityllä taas niittykirvinen. Merisirrit ovat edelleen täysin kateissa, aika yllättävää.

VIHERPEIPPOJA KÄY RUOKINNALLA NOIN 20
VIHERPEIPPOJA KÄY RUOKINNALLA NOIN 20
PUNARINTA ON IHASTUNUT MEIDÄN RUOKINTAAN
PUNARINTA ON IHASTUNUT MEIDÄN RUOKINTAAN

Sunnuntaina 4.12.2022 oli jälleen pilvistä, mutta ei sadetta. Pakkasta oli puoli astetta ja koillistuuli heikkoa, 3-5 m/s. Itse asiassa aika mukava retkisää ja kierrettiinkin Outin kanssa koko saari Enskäriä lukuun ottamatta. Aamulla myös puoli tuntia staijia luotsiasemalla. Nähtiin mm. tp ruokki uimassa Patteriniemen rannassa, lisäksi löytyi lehtokurppa, 50 tilheä, 36 räkättirastasta, käpytikka, 6 peukaloista, punarinta, 3 pikkuvarpusta ja itäniityltä edelleen niittykirvinen. Itäniityn reunalta löytyi myös isolepinkäinen, joka näytti vähän erikoiselta. Muodoltaan oli lyhytpyrstöisen ”kompakti” ja valkoinen yläperä, pitkähkö ulottuma sekä huomiota herättävän isot hartialaikut kiinnittivät huomiota. Lentokuvaa ei saatu, mutta kuvia katsellaan ajan kanssa vähän tarkemmin.. Toivottavasti löytyy vielä huomenna.

ITÄNIITYN VÄHÄN OUDON NÄKÖINEN ISOLEPINKÄINEN
ITÄNIITYN VÄHÄN OUDON NÄKÖINEN ISOLEPINKÄINEN

isolepinkäinen_03_Korppoo_12_22

Uusimmat kuvat löytyvät isompina tiedostoina (klikkaa auki) täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Lisää kirjoituksia

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16 5 2024 sama säätyyppi jatkui aurinkoa lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13 5 2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä pilvetöntä lämpöä 13 astetta...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11 5 2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6 5 2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2 5 2024 oli turistikeli pilvetöntä heikkoa 3 5 m s itä...

Vapunajan lintuja

Maanantaina 29 4 2024 oli pilvipoutaa paitsi illalla pari tuntia kevyttä vesisadetta Lämpöä...