Arosuohaukka vieraili

Torstaina 15.8.2019 aamulla ripotti pari sadekuuroa, mutta sen jälkeen oli aurinkoista ja lämpöä 18 astetta. Tuuli oli lounaasta 6-9 m/s. Staijia vajaa pari tuntia aamulla luotsiasemalla ja kierrettiin koko saari Kesnäsiä lukuun ottamatta. Elokuun puoliväli tuotti vähän enemmän katsottavaa – mm. 6 tuulihaukkaa, nuori mehiläishaukka, 2 käkeä, 5 keltavästäräkkiä ja muuttokahlaajia ad-isosirri, 13 suosirriä, ad-tundrakurmitsa, 6 isokuovia, pikkukuovi, 3 valkovikloa, taivaanvuohi ja töyhtöhyyppä. Päivän paras havainto oli vuoden ensimmäinen 1kv arosuohaukka, joka pyöri ainakin n. 5 tunnin ajan Ormskärissä. Joitain kuvia saatiin otettua Enskärin rannalta ja kuvissa näkyy macron vasemmassa jalassa valkoinen lukurengas, jonka tekstiä ei pitkän etäisyyden takia kuitenkaan pystynyt kuvistakaan lukemaan.

arosuohaukka_02_Korppoo_08_19

NUORI AROSUOHAUKKA PYÖRI LÄHES KOKO AJAN ORMSKÄRISSÄ
NUORI AROSUOHAUKKA PYÖRI LÄHES KOKO AJAN ORMSKÄRISSÄ

Perjantaina 16.8.2019 oli pääosin pilvistä ja muutama heikko sadekuurokin saatiin. Tuuli oli etelälounaasta 6-11 m/s ja lämpöä oli enimmillään 19 astetta. Staijia vajaa 2 tuntia aamulla ja kierrettiin itäosa saaresta. Lintuja oli selvästi eilistä vähemmän – mainittavia mustalintu, 2 tuulihaukkaa, syksyn eka ampuhaukka, 7 valkovikloa, 6 isokuovia, töyhtöhyyppä ja metsäviklo. Tuttu kesykyyhkykin lenteli jälleen kylällä.

MERIKIHUJA NÄKEE EDELLEEN PÄIVITTÄIN
MERIKIHUJA NÄKEE EDELLEEN PÄIVITTÄIN

Lauantaina 17.8.2019 navakka vastatuuli (etelästä 8-10 m/s) ja lämmin ilma (20 astetta) pidättelevät edelleen muuttoa. Aurinkoista. Staijia tunti ja itäosan kierros tuottivat niukasti lintuja – näkyi mm. tuulihaukka, 2 käpytikkaa, 2 keltavästäräkkiä, 2 isokuovia, töyhtöhyyppä, valkoviklo ja 2 kapustarintaa. Outi lähti aamulla käymään mantereella.

MAJAKKAPÄIVÄ VIIKONLOPPU ON TUONUT SAAREEN VÄKEÄ (Kuva: Outi Sarjakoski)
MAJAKKAPÄIVÄ VIIKONLOPPU ON TUONUT SAAREEN – JA LINSSIHUONEESEEN – VÄKEÄ (Kuva: Outi Sarjakoski)

Sunnuntaina 18.8.2019 oli minullakin edessä pistäytyminen mantereelle. Ennen laivan lähtöä ei juurikaan tullut oltua ulkona – lähes koko aamu ja aamupäivä saatiin sadetta, ei rankasti mutta kuitenkin. Aamun parhaat havainnot olivat ad-tundrakurmitsa majakan edustan luodoilla, syksyn eka sarvipöllö itäniityn männyissä ja tuttu kesykyyhky, nyt Enskärillä.

PESIVÄT KIVITASKUT OVAT YHÄ SAARESSA
PESIVÄT KIVITASKUT OVAT YHÄ SAARESSA

Lisää kirjoituksia

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16 5 2024 sama säätyyppi jatkui aurinkoa lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13 5 2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä pilvetöntä lämpöä 13 astetta...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11 5 2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6 5 2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2 5 2024 oli turistikeli pilvetöntä heikkoa 3 5 m s itä...

Vapunajan lintuja

Maanantaina 29 4 2024 oli pilvipoutaa paitsi illalla pari tuntia kevyttä vesisadetta Lämpöä...