Helle jatkuu

Torstaina 31.7.2014 aamu oli poutainen mutta lounaasta saapui ukkosrintama, joka sateli klo 9-12. Loppupäivä oli aurinkoinen ja lämmin, tuulta lounaasta 7 m/s. Aamulla tunnin staiji ja iltapäivällä tehtiin itäosan kierros. Havaintoja tänään olivat mm. tuulihaukka, töyhtöhyyppä, 6 pikkukuovia, valkoviklo, 12 liroa, 35 suosirriä ja 4 lapinsirriä. Luhtakerttunen lauloi edelleen katkonaisesti itärannalla ja kylällä lenteli nyt pikkukäpylintu. Järvisen Mikko saapui saareen. Vuoden lajimäärä Utössä nyt heinäkuun lopussa on tasan 200.

KÄENPIIKOJA ON SAARESSA PESINYT PARI PARIA
KÄENPIIKOJA ON SAARESSA PESINYT PARI PARIA

Perjantaina 1.8.2014 aurinkoinen ja lämmin (23 astetta) sää jatkui, lounaistuuli (9-10 m/s) sentään vähän vilvoitti. Aamulla tunnin staiji, muuten kierros eteläniemellä ja kyläalueella. Linnuista mainittakoon mm. 25 ruokkia, tuulihaukka, käki, isokuovi, 26 pikkukuovia, 6 suosirriä, 6 muuttavaa isosirriä, 7 liroa ja kylällä näkynyt ja tööttäillyt naaraspukuinen kirjosiipikäpylintu. Peltolat – Juha, Sara ja Leena – saapuivat tänään veneellä vieraiksi.

VANHOJA SUOSIRREJÄ ON VIELÄ MUUTTOMATKALLA
VANHOJA SUOSIRREJÄ ON VIELÄ MUUTTOMATKALLA

Lauantaina 2.8.2014 oli jälleen helteisen kuuma (25 astetta) päivä – heikkoa etelätuulta ja jatkuvaa auringonporotusta. Staijia aamulla tunti, myöhemmin kylän ja itäosan kierros. Nähtiin mm. 4 harmaahaikaraa, tuulihaukka, 2 käkeä, kirjokerttu (meidän saunalla), sirittäjä ja muuttokahlaajista 37 suosirriä, kuovisirri, lapinsirri, 4 töyhtöhyyppää, 2 isokuovia, pikkukuovi, 2 valkovikloa ja 6 liroa. Koulun pihalla pyörähti 8 kirjosiipikäpylinnun parvi – vaellus piristyy. Päivä kului muuten paljolti vieraiden seurassa, illalla satamaan saapui ankkuriin liki 60-jalkainen upea purjevene, jossa iso Kiinan lippu perälippuna. Mistä lienee saapunut? Englantilaisia veneitä on viime päivinä ollut useita. Saareen saapuivat mm. Varesvuon Markus ja Lumijärven Pyry.

HULPPEA KIINALAISVENE SATAMALAHDELLA, MISTÄ LIE SAAPUNUT...?
HULPPEA KIINALAISVENE SATAMALAHDELLA, MISTÄ LIE SAAPUNUT…? NIMI ON WHIMBREL ELI PIKKUKUOVI.

Sunnuntaina 3.8.2014 itäkaakkoinen tuuli oli voimistunut 10 m/s mutta auringonpaahde ja lämpö (25 astetta) jatkuivat. Ilma tuntui kostealta. Aamulla tunti staijia ja itärannalla käynti mutta lintuja melko niukasti. Mainittavimpia 6 mustalintua, 4 harmaahaikaraa, tuulihaukka, 35 suosirriä, 4 töyhtöhyyppää, isokuovi, 23 muuttavaa meriharakkaa ja 3 liroa. Vieraamme lähtivät tänään mantereelle, ehkä lähipäivinä ehtisi vähän paremmin kierrellä saaressa… Laaksosen Juhakin lähti nyt mantereelle.

HARMAAHAIKARAT LIIKKUVAT TÄHÄN AIKAAN KESÄSTÄ
HARMAAHAIKARAT LIIKKUVAT TÄHÄN AIKAAN KESÄSTÄ

 

Lisää kirjoituksia

Väkeä riittää

Maanantaina 15.7.2024 oli aurinkoista ja lämmintä (20 astetta), etelätuulta 5-6 m/s. Kierrettiin saaren...

Kuovisirrit saapuivat

Torstaina 11.7.2024 etelästä saapui matalapaine ja saatiin vesisadetta aamulla ja illalla, päivällä oli...

Muuttokahlaajia odotellessa

Maanantaina 8.7.2024 länsilounainen tuuli oli rauhoittunut, enää 6-8 m/s. Pääosin oli aurinkoista ja...

Kesäsateita ja kovaa tuulta

Torstaina 4.7.2024 oli vähän epävakaisempaa – aamulla saatiin vähän sadetta, päivälläkin muutama tippa,...

Lintuja ja vieraita

Maanantaina 1.7.2024 yö oli sateinen ja aamulla oli tiheää sumua. Myöhemmin selkeni, lämpöä...

Pientä syysmuuton piristymistä

Torstaina 27.6.2024 sama säätyyppi jatkui: pilvetöntä, lämpöä 22 astetta ja heikkoa, 3-4 m/s,...