Kesä jatkuu kuumana

Maanantaina 1.8.2011 jatkui aurinkoinen, lämmin ja heikkotuulinen sää – illalla tosin pohjoistuuli piristyi 8-10 m/s. Aamulla staijailin runsaan tunnin luotsiasemalla, muuten hiukan kiertelyä. Muuttokahlaajia olivat tänään 2 punakuiria, 2 pikkukuovia, 25 liroa, 5 valkovikloa, 3 mustavikloa, töyhtöhyyppä, 2 lapinsirriä, 9 kapustarintaa, 5 suokukkoa ja pikkutylli. Ruokkeja muutti aamulla 17, tuulihaukkoja oli ainakin 4, varpushaukka, käki ja edelleen hotellialueella koko päivän töyhtökiuru. ”Töki” lenteli turistien edellä joitakin kertoja näkyen lentävänä myös pihallemme saakka. Perhosia vähän aiempaa vähemmän ja vähän yllättäen tänään ei havaittu yhtään kirjoloxiaa.

TÖYHTÖKIURU JA UTÖN MAJAKKA

Tiistai 2.8.2011 oli edelleen kaunis kesäpäivä, heikkoa tuulta ja aurinkoa. Aamulla taas runsas tunti staijausta luotsiasemalla, muuten kiertelyä ja paljon lomailua. Muuttokahlaajia havaittiin tänään punakuiri, pikkukuovi, 10 isokuovia, 21 liroa, 3 rantasipiä, 14 mustavikloa, 3 valkovikloa, pikkutylli, 14 suokukkoa, töyhtöhyyppä, 3 taivaanvuohta ja kapustarinta. Sirrit olivat nyt ihan kateissa ja tiiratkin ovat lähes kaikki jo lähteneet. Saaressa oli tänään myös 7 tuulihaukkaa, varpushaukka, 2 käkeä, 4 kirjosiipikäpylintua (lennossa itäosassa) ja merellä 4 ruokkia. Töyhtökiuru oleskeli edelleen koko päivän hotellin hiekkakentillä ja kallioilla. Kuusiston Kimmo saapui saareen klo 13 ja nappasi saman tien ”tökistä” eliksen. Illansuussa nähtiin taas yksi etelänpäiväkiitäjä.

HAARAPÄÄSKYJÄ ON SAARESSA RUNSAASTI

Keskiviikko 3.8.2011 oli helteinen, aurinkoinen ja tyven kesäpäivä. Aamulla staijaittiin luotsiasemalla nelisen tuntia, myöhemmin kevyttä retkeilyä. Muuttokahlaajia olivat tänään 5 punakuiria, 11 pikkukuovia, suosirri, 12 valkovikloa, 8 mustavikloa, metsäviklo, 25 liroa, 4 rantasipiä, töyhtöhyyppä, taivaanvuohi, kapustarinta ja 8 suokukkoa. Saaressa hyöri 6 tuulihaukkaa, varpushaukka, 2 käkeä ja pikkulinnuista nähtiin mm. satakieli, rytikerttunen, pensastasku ja laulurastas. Merimetsoja muutti jo 120, ruokkeja 4 ja merellä ui härkälintu. Töyhtökiurua ei enää löydetty. Saareen saapui illansuussa paitsi meille kylävieraita niin lintuharrastajia Tuula Granroth, Jukka Vilen, Liisa Kilpeläinen, Marjatta Suominen ja Ilkka Vatanen. Holvitien Mikko lähti puolestaan mantereelle.

TUULIHAUKKOJA LEIJAILEE MAJAKKATORNIN YMPÄRILLÄ PÄIVITTÄIN

 

 

 

 

Lisää kirjoituksia

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2.5.2024 oli turistikeli – pilvetöntä, heikkoa (3-5 m/s) itä- ja koillistuulta ja...