Kesähommia ja kesälintuja

Maanantai 23.6.2014 oli taas pääosin sadekuurojen sävyttämä, vasta myöhään iltapäivällä selkeni. Tuuli oli tänään pohjoisesta, 5 m/s. Aamulla staijailin vajaan tunnin luotsiasemalla sadekuurojen välissä, muuten tehtiin saunan ulkoseinän kunnostustöitä ja illemmalla mukavasti kyläiltiin. Linnuista mainittakoon kuikka, 32 ruokkia, 5 suokukkoa ja kirjekyyhky edelleen. Tiistaina 24.6.2014 oli meillä saunan ulkoseinien maalauspäivä, jatkuu vielä huomennakin. Lintuja ei käyty katsomassa, pihan yli lensi 3 valkovikloa ja pikkukäpylintu. Illansuussa saatiin muutama sadekuuro. Sällylä lähti mantereelle.

VALKOPOSKIHANHIA NÄKEE KESÄLLÄ HARVOIN UTÖSSÄ VAIKKA JURMON KANTA ON AIKA RUNSAS
VALKOPOSKIHANHIA NÄKEE KESÄLLÄ HARVOIN UTÖSSÄ VAIKKA JURMON KANTA ON AIKA RUNSAS

Keskiviikkona 25.6.2014 jatkettiin saunan ulkoseinien ja ikkunapuitteiden maalausta, nyt puolipilvisessä kelissä ja pohjoistuulessa (8-10 m/s). Aamulla staijailin luotsiasemalla tunnin verran ja iltapäivällä pikainen käynti itärannalla. Näkyi tänään mm. 9 ruokkia, valkoviklo, 5 suokukkoa, kirjokerttu ja ruotsalainen kirjekyyhky edelleen. Varesvuon Markus ja Minna lähtivät illansuussa mantereelle.

VAIHTOPUKUINEN SUOSIRRI NÄKYI 18.6. - MENOSSA POHJOISEEN VAI ETELÄÄN?
VAIHTOPUKUINEN SUOSIRRI NÄKYI 18.6. – MENOSSA POHJOISEEN VAI ETELÄÄN? 

Torstai 26.6.2014 kului edelleen pääosin saunan ulkoremontin parissa. Päivä oli aurinkoinen, pohjoistuuli heikentynyt ja lämpöäkin jo 14 astetta. Aamulla staijasin runsaan tunnin luotsiasemalla mutta saarikierros jäi tänään tekemättä. Aamulla näkyi mm. kuikka, 29 ruokkia ja hienosti kesäpukuinen etelänkiisla ruokin seurassa länteen klo 06.55. Viides kiislahavainto Utöstä tänä vuonna. Kahlaajia oli muuttavana 2 isokuovia, 2 pikkukuovia, 2 valkovikloa, liro ja mustaviklo. Ilta kului taas leppoisasti futista katsellen.

KYHMYJOUTSENPOIKUE OLEILEE SAAREN RANNOILLA
KYHMYJOUTSENPOIKUE OLEILEE SAAREN RANNOILLA

Perjantai 27.6.2014 oli aurinkoinen ja heikkotuulinen, lämpöä 15 astetta. Saunan maalaus- ja kunnostusurakka alkoi olla lähes valmis. Staijasin aamulla vajaan tunnin luotsiasemalla ja kiersin kyläaluetta ja itäosan. Mainittavimmat havainnot olivat 13 ruokkia, 4 mustalintua, 6 valkovikloa, 3 mustavikloa, pikkukuovi, pikkukäpylintu ja laulavana vielä sirittäjä ja viitakerttunen. Illansuussa kylän hiekkatieltä löytyi vielä ruokailemasta turkinkyyhky ja ruotsalainen kirjekyyhkykin lenteli talomme edustalla. Kivisen Kaisa saapui illalla saareen.

VUODEN VIIDES TURKINKYYHKY RUOKAILI KYLÄN HIEKKATIELLÄ
VUODEN VIIDES TURKINKYYHKY RUOKAILI KYLÄN HIEKKATIELLÄ

Lauantaina 28.6.2014 oli aurinkoista ja heikkoa lounaistuulta, illalla pilvistyi etelästä saapuvan matalapaineen edellä. Staijia aamulla runsas tunti, muuten edelleen kotihommia. Merellä näkyi mm. ruokki, valkoviklo ja 2 pikkukuovia, saaressa edelleen kirjekyyhky ja illalla itärannalla paikallisena yksinäinen sepelhanhi. Sunnuntaina 29.6.2014 satoi reippaasti vettä ja puhalsi navakka itätuuli. Meillä oli edessä lähtö mantereelle joksikin aikaa, matkattiin tällä kertaa m/s Aspöllä Pärnäisiin. Aamulla oli Disan pihalla nokkavarpunen kahden lentopoikasen kanssa, on siis taas pesinyt saarella.

TYLLITKIN VAIHTAVAT KULUNUTTA PUKUAAN TUOREESEEN
TYLLITKIN VAIHTAVAT KULUNUTTA PUKUAAN TUOREESEEN

Lisää kirjoituksia

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2.5.2024 oli turistikeli – pilvetöntä, heikkoa (3-5 m/s) itä- ja koillistuulta ja...