Kesäistä menoa Utössä

Maanantaina 26.6.2023 lähdin aamulla takaisin Utöhön Turussa Piispankadulla vietetyn yön jälkeen. Ajelin kauniina, vähän sumuisena aamuna Nauvoon, josta ei näin aikaisin irronnut kahvipaikkaa. Pellolla oli sentään 4 kurkea. Siirryin m/s Utöhön, joka kesätyyliin täyttyi varsin tehokkaasti aikaisesta aamusta huolimatta. Laivamatka sujui leppoisasti hiljaisessa tuulessa ja auringonpaahteessa ja Utöhön saavuttiin klo 13. Tavarat sisälle ja oitis pienelle retkelle itäosaan, jossa näkyi mm. 9 suosirriä, 4 suokukkoa ja kapustarinta. Kahlaajamuutto on siis vähän piristynyt juhannuksen aikana.

KAPUSTARINTA IT'ÄNIITYN KULMALLA - AIKAINEN SYYSMUUTTAJA
KAPUSTARINTA IT’ÄNIITYN KULMALLA – AIKAINEN SYYSMUUTTAJA

Loppuiltapäivä kului mukavasti päiväretkellä olleiden Karpin ja Ekstamin pariskuntien kanssa ennen kuin he lähtivät veneellä takaisin Karppien kotisatamaan Gåsharuun. Kalle Sjöberg oli tänään kuvannut Bokullan eteläpuolella, Skomakarrevetillä, sepelhanhen, ihan hyvä kuva oli.

LIROJA ON JO SYYSMUUTOLLA
LIROJA ON JO SYYSMUUTOLLA

Tiistaina 27.6.2023 oli jälleen lähes pilvetöntä, lämpöä 21 astetta ja heikkoa (3-5 m/s) itätuulta. Staijia aamulla n. 1,5 tuntia luotsiasemalla ja kiersin saunalahden plus saaren itäosat. Merellä oli odotetun hiljaista, mm. kuikka, 14 ruokkia ja vielä vähän koirashaahkoja matkalla lounaaseen. Muuttokahlaajia näkyi tänään 7 liroa, 3 valkovikloa, 2 suokukkoa ja 5 suosirriä. Saaressa oli myös mustakurkku-uikuilla eka poikanen, 10 sepelkyyhkyn parvi, 3 pikkukäpylintua ja kaupan rannassa hetken aikaa ad koiras mustaleppälintu. Katosi jonnekin ennen kuin ehdin kuvata. Saaressa kävivät tänään päiväristeilyllä lintuja katsomassa Pirkko ja Timo Koskinen sekä Päivi ja Osmo Lamminen.

SUOSIRRIEN SYYSMUUTTO ON MYÖS JO VAUHDISSA
SUOSIRRIEN SYYSMUUTTO ON MYÖS JO VAUHDISSA

Keskiviikkona 28.6.2023 oli edelleen aurinkoista ja lämmintä (24 astetta), hyvin heikkoa (2-4 m/s) pohjoiskoillista henkäystä. Staijia tunti aamulla ja jälleen saunalahden ja itäosan kierros. Mainittavimmat olivat 9 ruokkia, 28 mustalintua, itärannalla peräti 32 tavia ja kahlaajia 3 valkovikloa, 3 liroa, 4 suokukkoa ja 6 suosirriä. Meidän saunalla näkyi ruusu-kirsikkapensaassa pesivä luhtakerttunen ja saunalahdella lauloi vielä viitakerttunen. Outi tuli iltapäivällä mantereelta tänne Utön kotiin.

LUHTAKERTTUSPARI KÄHMYILEE MEIDÄN SAUNAPENSAISSA
LUHTAKERTTUSPARI KÄHMYILEE MEIDÄN SAUNAPENSAISSA

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina löytyvät täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Lisää kirjoituksia

Väkeä riittää

Maanantaina 15.7.2024 oli aurinkoista ja lämmintä (20 astetta), etelätuulta 5-6 m/s. Kierrettiin saaren...

Kuovisirrit saapuivat

Torstaina 11.7.2024 etelästä saapui matalapaine ja saatiin vesisadetta aamulla ja illalla, päivällä oli...

Muuttokahlaajia odotellessa

Maanantaina 8.7.2024 länsilounainen tuuli oli rauhoittunut, enää 6-8 m/s. Pääosin oli aurinkoista ja...

Kesäsateita ja kovaa tuulta

Torstaina 4.7.2024 oli vähän epävakaisempaa – aamulla saatiin vähän sadetta, päivälläkin muutama tippa,...

Lintuja ja vieraita

Maanantaina 1.7.2024 yö oli sateinen ja aamulla oli tiheää sumua. Myöhemmin selkeni, lämpöä...

Pientä syysmuuton piristymistä

Torstaina 27.6.2024 sama säätyyppi jatkui: pilvetöntä, lämpöä 22 astetta ja heikkoa, 3-4 m/s,...