Korkeapaine hyydytti muuton

Maanantaina 1.9.2014 oli kaunis syyspäivä – enimmäkseen aurinkoista ja heikkoa itä-kaakkoistuulta, illalla tyventä. Lämpöä oli 16 astetta. Staijia aamulla pari tuntia, muuten kevyttä komppausta. Muuttavana nähtiin mm. 3 harmaahaikaraa, 21 mustalintua, 2 merikihua, 72 varpushaukkaa, 7 tuulihaukkaa ja sinisuohaukka. Kahlaajia havaittiin mm. 2 pikkusirriä, 4 suosirriä, jälleen pulmussirri (1kv), 11 suokukkoa, 23 tylliä, 3 meriharakkaa ja 5 valkovikloa.

MUUTAMA SUOKUKKO ON VIELÄ NÄKYNYT PÄIVITTÄIN
MUUTAMA SUOKUKKO ON VIELÄ NÄKYNYT PÄIVITTÄIN

Pikkulintuja vielä melko niukasti – lähinnä pajulintuja ja leppälintuja, jokunen harmaasieppo ja yksi sirittäjä sekä koululla syksyn eka pikkusieppo. Aamulla muutti lapinkirvinen luotsiaseman yli. Iltapäivällä Outi lähti töihin mantereelle ja saareen saapui lisää lintuväkeä mm. Ville-Veikko Salonen (marraskuulle asti), Reijo Vikman, Hanna Järvinen, Jorma Knaapi, Leena Laitinen ja Seppo Sandell. Syksy tuo orneja, toivottavasti lintujakin…

TUULIHAUKKOJA RIITTÄÄ, PÄÄOSIN NUORIA LINTUJA
TUULIHAUKKOJA RIITTÄÄ, PÄÄOSIN NUORIA LINTUJA

Tiistai 2.9.2014 oli kovin hiljainen lintupäivä – varmaan paikalla vaikuttavan korkeapaineen takia. Taivas oli puolipilvinen, aamulla tyventä ja päivällä heikkoa lounaistuulta, lämpöä oli 18 astetta. Mainittavimpia havaintoja olivat harmaahaikara, 5 tuulihaukkaa, 17 varpushaukkaa, ruskosuohaukka, metsäviklo, 2 meriharakkaa, 6 tylliä, 2 taivaanvuohta, 3 valkovikloa, törmäpääsky, peltosirkku ja 2 lapinkirvistä. Reiska näki etelänpäiväkiitäjän ja aamupäivällä teimme Reiskan ja Hannan kanssa meidän veneellä ulkomerikierroksen reitillä Hamnskär-Svartbådan-Lillharun-Alunskär-Kruppskär-Pattskär (ei maihinnousuja). Harmaahylkeitä oli kuvattavissa, muuten ”vain” muutama sata haahkaa, kalalokkia ja merimetsoa. Mukava reissu.

MERIRETKEN KUVASATOA
MERIRETKEN KUVASATOA
MONILLA LUODOILLA ON NYT KYMMENIÄ MERIMETSOJA
MONILLA LUODOILLA ON NYT KYMMENIÄ MERIMETSOJA

Keskiviikko 3.9.2014 oli edelleen hiljainen lintujen suhteen, muutto lähes täysin seis. Sää oli kuten eilen, aurinkoa ja heikkoa lounaistuulta sekä lämmintä. Staijia ja kiertelyä mutta saalis oli ajankohtaan nähden vaatimaton, nähtiin mm. 3 harmaahaikaraa, vaalea merikihu, pikkusirri, 3 suokukkoa, meriharakka ja petolintuja näin itse vain yhden tuuli- ja yhden varpushaukan! Pikkulinnuista mainittakoon 2 sirittäjää, lapinkirvinen, luotokirvinen ja saunamme lähellä hetken pyörähtänyt koiras-kirjosiipikäpylintu. Pajulintuja on jonkun verran saaressa mutta muuten kovin niukasti muuttavia hysyjä. Iltapäivällä saareen saapui pari ornia lisää, ainakin Vesa Haapaniemi ja Pauli Eriksson. Käytin taas suuren osan päivästä kirjoitus- ja kuvahommiin, hyvä ajankohta niihin.

AMIRAALEJA ON NYT RUNSAASTI LIIKKEELLÄ
AMIRAALEJA ON NYT RUNSAASTI LIIKKEELLÄ

 

Lisää kirjoituksia

Väkeä riittää

Maanantaina 15.7.2024 oli aurinkoista ja lämmintä (20 astetta), etelätuulta 5-6 m/s. Kierrettiin saaren...

Kuovisirrit saapuivat

Torstaina 11.7.2024 etelästä saapui matalapaine ja saatiin vesisadetta aamulla ja illalla, päivällä oli...

Muuttokahlaajia odotellessa

Maanantaina 8.7.2024 länsilounainen tuuli oli rauhoittunut, enää 6-8 m/s. Pääosin oli aurinkoista ja...

Kesäsateita ja kovaa tuulta

Torstaina 4.7.2024 oli vähän epävakaisempaa – aamulla saatiin vähän sadetta, päivälläkin muutama tippa,...

Lintuja ja vieraita

Maanantaina 1.7.2024 yö oli sateinen ja aamulla oli tiheää sumua. Myöhemmin selkeni, lämpöä...

Pientä syysmuuton piristymistä

Torstaina 27.6.2024 sama säätyyppi jatkui: pilvetöntä, lämpöä 22 astetta ja heikkoa, 3-4 m/s,...