Kuovisirrit saapuivat

Lauantaina 9.7.2011 taivas oli vaihteeksi pääosin pilvessä ja tuuli lännestä 5 m/s. Meille saapui vieraita kylään ja Utössä oli tänään saaren kesäjuhlat. Veneitä hyöri entistä enemmän ja väkeä oli saaressa paljon, lintujen katselu jäi tänään aika vähälle.  Mainittavimmat havainnot olivat 2 pikkukuovia, jp-punakuiri lennossa itärannalla, 3 töyhtöhyyppää, 2 liroa ja ruisrääkkä. Koulun luona oli nokkavarpuspoikue leppien latvuksessa, vaikea sanoa tarkkaa yksilömäärää mutta nokkavarpunen on siis pesinyt saarella. Brita oli nähnyt poikueen jo aiemminkin.

TUKKAKOSKELOPOIKUE VIIHTYY ITÄRANNALLA

Sunnuntai 10.7.2011 oli kaunis kesäpäivä vaikka illansuussa saatiinkin muutama tippa vettä. Tuuli oli lounaasta 5 m/s, lämpöä 23 astetta. Aamulla tunti luotsiasemalla, itärannalla pari käyntiä. Mainittavimmat havainnot olivat 11 ruokkia, 2 pikkukuovia, 2 töyhtöhyyppää, 3 valkovikloa, 3 liroa, 2 suosirriä ja 2 ad-kuovisirriä koko päivän itärannalla. Kuovisirri olikin 200. laji tänä vuonna Utössä. Ruisrääkkä huuteli edelleen, käki näkyi ja urpiainen lenteli kylällä. Satama edelleen aivan täynnä huviveneitä ja Hakalan Jouko ja Pirkko kävivät saaressa lintuja katsomassa Jokken syntymäpäiväretkellä.

KUNNOLLISTA KUVAA KUOVISIRREISTÄ EN VIELÄ SAANUT MUTTA TUNTEEHAN NE TÄSTÄKIN

Maanantai 11.7.2011 oli puolipilvinen, tuuli hyvin heikko lounaasta ja lämpöä 21 astetta. Vieraat lähtivät klo 13 kunnes illalla meille tuli uusia vieraita purjeveneellä. Utö on suosittu kohde…  Hiukan toki tänään lintujakin – tarkkailua aamulla tunti luotsiasemalla, myöhemmin käynti itäosassa. Päivän saldoa olivat mm. 5 töyhtöhyyppää, 5 valkovikloa, 2 suosirriä, 3 ad-kuovisirriä (itärannalla), pikkukuovi ja ruisrääkkä. Varesvuon Markus ja Minna tulivat tänään saareen. Illalla satoi jokunen sadepisara ja etelästä on tulossa syvempikin matalapaine.

KESÄISET AURINGONLASKUT OVAT USEIN HIENOJA

 

Lisää kirjoituksia

Lämpö tuo edelleen rareja

Maanantaina 27.5.2024 sama sää jatkui – auringonporotusta, +19 astetta ja heikkoa (alle 5...

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...