Lauhoja länsituulia

Maanantaina 6.11.2017 oli pilvistä, länsituulta 10 m/s ja lämpöä 9 astetta. Outin kanssa aamupäivä kului veneemme nostossa ja pesussa, paatti myös siirrettiin jo Tykkihalliin talvisäilytykseen. Mikko pääosin staijaili majakalla, mutta saartakin kompattiin.

ALUMIINIVENEEMME NOUSI TÄNÄÄN TALVITELOILLE (Kuva: Topi Lähteenmäki)
ALUMIINIVENEEMME NOUSI TÄNÄÄN TALVITELOILLE (Kuva: Topi Lähteenmäki)

Päivän havaintoja olivat mm. 5 haapanaa, 20 allia, 3 naurulokkia ja noin 30 merisirriä pitkään Bådanilla. Saaresta löytyi mm. 2 tiltalttia, 2 kulorastasta, 3 punakylkeä, 15 kottaraista, 7 tilheä, isolepinkäinen ja illalla Gunnarin telkkariantennilla istuskellut huuhkaja. Utöhön saapui lintureissulle Leo Lindroos ja mantereelle lähtivät iltapäivällä Outi sekä Casagrande, Hynninen ja Kecskeméti.

URPIAISET ALKAVAT JO VÄHENTYÄ
URPIAISET ALKAVAT JO VÄHENTYÄ

Tiistaina 7.11.2017 oli vaihteeksi aurinkoista, länsituuli puhalsi 8-10 m/s ja lämpöä oli 8 astetta. Staijia runsaat 3 tuntia ja koko saaren komppaus tuottivat jonkin verran kirjattavaa. Merellä nähtiin mm. 8 kuikkaa, Gavia sp, lapasotka, ruokki, 9 riskilää, 4 tavia ja 4 merisirriä. Päivän aikana oli yllättävää, myöhäistä peippomuuttoa – noin 200 yksilöä, järrejäkin 25. Saaresta löytyi mm. helmipöllö torkkumassa Gamla Postenin männyissä, lehtokurppa, kiuru, kulorastas, 2 niittykirvistä, 11 peukaloista, 12 kottaraista, 9 tilheä, 2 tikliä, tiltaltti itärannalla ja Leo näki lyhyesti siipijuovafyllarin itäniityn pohjoisreunalla, porukallakaan lintua ei kuitenkaan saatu kunnolla haltuun ja laji jäi auki.

VIELÄ LÖYTYI UUSI HELMIPÖLLÖ
VIELÄ LÖYTYI UUSI HELMIPÖLLÖ

Keskiviikkona 8.11.2017 oli puolipilvistä, lounaistuulta 8-10 m/s ja lämpöä 8 astetta. Staijia niukasti ja saartakin kierrettiin aika maltillisesti. Aamupäivä yritettiin saada selvää itärannan siipijuovafyllarista – lintu nähtiin huonosti pari kertaa ja ääni kuultiin muutaman kerran, lienee kashmirinuunilintu, mutta määritystä ei onnistuttu nytkään varmistamaan. Tosi hankalasti löydettävä yksilö, viihtyi lähinnä ruovikon kätköissä. Päivän muita havaintoja olivat mm. helmipöllö edelleen GP:lla, 10 peukaloista, 3 rautiaista, kiuru, niittykirvinen ja taivaanvuohi. Merellä nähtiin mm. 2 haahkakoirasta, 2 ruokkia, 72 allia, 2 naurulokkia ja 2 laulujoutsenta. Varesvuon Markus ja Lindrothin Minna saapuivat iltapäivällä saareen.

RAUTIAISIA ON VIELÄ MUUTAMA
RAUTIAISIA ON VIELÄ MUUTAMA

Lisää kirjoituksia

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2.5.2024 oli turistikeli – pilvetöntä, heikkoa (3-5 m/s) itä- ja koillistuulta ja...