Linturintamalla rauhallista

Torstaina 20.8.2020 sama kesäkeli jatkui – nyt muutama pilvikin, mutta pääosin aurinkoista ja heikkoa (4-5 m/s) eteläkaakkoista tuulta. Lämpöä oli enimmillään 23 astetta. Staijia aamulla pari tuntia luotsiasemalla ja Kesnäsin, itäosan ja kylän komppausta. Nähtiin mm. 12 kuikkaa, 8 mustalintua, 8 merikihua, 4 tylliä, nuori suosirri, 3 valkovikloa ja 3 tervapääskyä. Petolintuja havaittiin 6 varpushaukkaa ja 2 nuorta ruskosuohaukkaa, lisäksi nähtiin mm. 2 harmaahaikaraa, käki, syksyn eka käpytikka, 3 pensastaskua, 110 keltavästäräkkiä ja Gamla Postenilla edelleen tristis-tyyppinen idäntiltaltti. Helmihopeatäpliä nähtiin tänään saaressa jo 4 kpl.

TUULIHAUKKOJA NÄKYY LÄHES PÄIVITTÄIN
TUULIHAUKKOJA NÄKYY LÄHES PÄIVITTÄIN

Perjantaina 21.8.2020 oli edelleen aurinkoista ja lämmintä (23 astetta), kaakkoistuulta 4-6 m/s. Staijia 2 tuntia aamulla luotsiasemalla ja taas Kesnäsin ja itäosan kierros. Lintuja nähtiin niukasti, mainittavia 2 kuikkaa, harmaahaikara, 3 merikihua, 4 varpushaukkaa ja kahlaajia 3 tylliä, suosirri, nuori kuovisirri, 2 meriharakkaa, 2 valkovikloa ja tundrakurmitsa. Varesvuon Markus ja Minna sekä Tittosen Jouni lähtivät aamulla mantereelle. Illalla alkoi pitkästä aikaa pilvistyä lännestä enteillen saderintamaa ja vähän isompaa säämuutosta. Olisivatkohan kesähelteet kohta ohi..?

NUORIA JA MUUTAMA VANHAKIN PIKKULEPINKÄINEN PYÖRII VIELÄ SAARESSA
NUORIA JA MUUTAMA VANHAKIN PIKKULEPINKÄINEN PYÖRII VIELÄ SAARESSA

Lauantai 22.8.2020 oli pitkästä aikaa sadepäivä, etenkin iltapäivä. Lämpöä oli vielä 21 astetta, etelätuuli oli napakkaa 10-12 m/s. Staijia aamulla runsas tunti luotsiasemalla ja sadekuurojen lomassa kierrettiin pikaisesti Kesnäs ja itäosa, mutta lintusaalista oli kovin niukasti. Lämmin etelätuuli ei oikein laita muuttoa käyntiin. Nähtiin mm. harmaahaikara, merikihu, 4 varpushaukkaa, 2 tuulihaukkaa, 2 tylliä ja 4 meriharakkaa. Itäranta on edelleen tyhjä kahlaajista.

LUOTOKIRVISIÄ NÄKEE USEIMPINA PÄIVINÄ
LUOTOKIRVISIÄ NÄKEE USEIMPINA PÄIVINÄ

Sunnuntaina 23.8.2020 oli aurinkoista ja lämmintä (21 astetta), lounaistuuli oli navakkaa – 11-14 m/s. Staijia tunti aamulla majakan suojassa ja kierrettiin taas saaren etelä- ja itäosat. Edelleen on niukasti lintuja ja muutto heikkoa. Mainittavia olivat harmaahaikara, merikihu, 4 varpushaukkaa, 4 tuulihaukkaa, 8 valkovikloa, 3 liroa, nuori suosirri, luotokirvinen ja punavarpunen. Iltapäivällä käytiin monen vuoden tauon jälkeen majakassa, myös linssihuoneessa, näin kansallisen majakkapäivän puitteissa. Majakkakäynnin jälkeen Sjöbergin Ritva oli meillä kyläilemässä.

NÄKYMÄ MAJAKASTA ITÄÄN, TAUSTALLA ITÄNIITTY-ÖSTERÄNG
NÄKYMÄ MAJAKASTA ITÄÄN, TAUSTALLA ITÄNIITTY-ÖSTERÄNG (Kuva: Outi Sarjakoski)
HARMAAHAIKARA LASKEUTUI LÄHELLE
HARMAAHAIKARA LASKEUTUI LÄHELLE

Lisää kirjoituksia

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16 5 2024 sama säätyyppi jatkui aurinkoa lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13 5 2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä pilvetöntä lämpöä 13 astetta...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11 5 2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6 5 2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2 5 2024 oli turistikeli pilvetöntä heikkoa 3 5 m s itä...

Vapunajan lintuja

Maanantaina 29 4 2024 oli pilvipoutaa paitsi illalla pari tuntia kevyttä vesisadetta Lämpöä...