Monipuolista talvilajistoa

Perjantaina 7.12.2012 kaakkoistuuli oli vähän heikentynyt (8-10 m/s) ja ei satanut lainkaan! Taivas oli pilvessä ja lämpöä 2 astetta. Staijattiin kolmisen tuntia ja komppaustakin vaarallisen liukkaassa maastossa. Merellä/muuttavana nähtiin mm. 29 kyhmyjoutsenta, 5 laulujoutsenta (+4 sp), 4 haahkaa, 31 allia, 53 pilkkasiipeä (joista 45 yhdessä parvessa!), 5 tukkakoskeloa, 13 naurulokkia, 6 riskilää ja 9 ruokkia. Saaressa havaittiin mm. ampuhaukka, 2 luotokirvistä, 18 tilheä, 2 peukaloista, punarinta, 12 räkättiä, 3 peippoa, järripeippo, 2 vihervarpusta, urpiainen ja hotellilla edelleen vuorihemppo. Päivän lajimäärä oli 35. Sällylä ja Koistinen lähtivät aamulaivalla mantereelle, samoin Outi, ja illalla saapui Mika-Petri Harju perheensä kanssa lintuja katsomaan.

ISOKOSKELOKOIRAS RANTAVAJOJEN HEIJASTUKSESSA

Lauantai 8.12.2012 valkeni pikkupakkasessa ja yllättäen meri oli lähes tyven. Yöllä oli satanut lunta ja maa oli taas valkoinen. Kaunis ja puolipilvinen sää jatkui iltaan saakka, lämpöä tänään -1 aste. Staijattiin yli 3 tuntia ja saarikin kierrettiin. Merellä/muuttavana nähtiin mm. 3 Gaviaa, tavi, 3 haahkaa, 11 allia, 36 pilkkasiipeä, 90 telkkää, 4 tukkakoskeloa, 5 naurulokkia, 1kv-selkälokki, 16 riskilää ja petolinnuista naaraspukuinen sinisuohaukka, varpushaukka, 2 merikotkaa sekä Knivskärin merimerkeillä jälleen ad-muuttohaukka. Huuhkaja istuskeli illalla Ormin laella, yksinäinen merisirri ruokaili luodoilla Pattskärin takana ja varhain aamulla löysin luotsiaseman edustalta naaraspukuisen allihaahkan, joka n. 10 minuutin päästä nousi lentoon mutta jäi loppupäiväksi Pattskärin eteläkärjen vesille. Pikkulinnuista mainittakoon mm. luotokirvinen, 31 tilheä, 2 peukaloista, punarinta, 29 räkättiä, pikkuvarpunen, 4 peippoa, järripeippo ja vuorihemppo. Mainio joulukuinen lintupäivä, joka tuotti 42 lajia.

MUSTARASTAILLAKIN ON HAKEMISTA RUUASTA

Sunnuntaina 9.12.2012 oli aika lähteä töihin Turkuun. Aamu oli puolipilvinen, länsituuli vain 2 m/s ja lämpötila nollassa. Ennen laivan lähtöä staijattiin  hetki luotsiasemalla ja nähtiin mm. 2 kaakkuria, härkälintu, 167 allia, 3 riskilää, mustalintu, 3 tukkakoskeloa ja 2 laulujoutsenta. Saaressa ehdittiin nähdä mm. punarinta, vuorihemppo, 5 tilheä, 22 räkättiä ja 6 mustarastasta. Laivamatka mantereelle sujui kauniissa säässä – meri lähes tyven – mutta Nötössä alkoi lumisade. Nähtiin mm. kaakkuri ja useita riskilöitä. Päivitän tämän taas laivalta, Nötön pohjoispuolelta.

RÄKÄTTEJÄ TULEE SAARIIN VIELÄ MANTEREELTA PÄIN

VIIME PÄIVINÄ ON NÄKYNYT VIELÄ USEITA RUOKKEJA

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...