Oriolus edelleen – ja pro plus rusti!

Maanantaina 10.10.2016 tuuli yhä vaan puhalsi koillisesta, 10-15 m/s. Taivas oli puolipilvinen ja lämpöä oli enimmillään 10 astetta. Staijia, vähän niukasti tosin, ja saaren komppausta. Muutolla ja merellä nähtiin mm. 4 laulujoutsenta, 8 valkoposkihanhea, sepelhanhi, harmaahaikara, mustavaris, 12 varpushaukkaa, sinisuohaukka, piekana ja 2 ampuhaukkaa. Päivän ”kovin” peto oli kuitenkin nuori tunturihaukka, joka iltapäivällä lensi itäniityn poikki ja jäi lähes 5 minuutiksi istumaan Kobbanin kalliolle varisten härnäämänä. Näkyi komeasti myötävalossa kaukoputkella, myös meidän pihalle (pihalaji no 216)… Rustin ehtivät nähdä Vienon Ilkka, Kuusiston Kimmo, Lundenin Jokke, Sällylän Seppo ja allekirjoittanut ja Jokke ehti saada linnusta pari kelpo dokumenttikuvaakin. Hieno yllätyslaji! Saaressa havaittiin mm. suopöllö, tuulihaukka, suokukko, 3 kangaskiurua, 3 tiltalttia, 40 pyrstötiaista, 40 peukaloista, 20 puukiipijää, isolepinkäinen, leppälintu, isokäpylintu, hernekerttu ja edelleen paikalla pysyi koko päivän kuhankeittäjä. Aamulla oriolus oli heti omenia syömässä ja aamuhämärässä ehdin nyt itsekin saada siitä jonkun kuvan. Aamupäivällä Kimmo löysi koulun lepistä syksyn toisen hippiäisuunilinnun, jonka kaikki pääsivät näkemään linnun pysytellessä tuulensuojaisessa kohdassa pitkin päivää. Mukava lintupäivä! Mantereelle lähtivät iltapäivällä Lagerroos, Kekki, Vuokko, Missonen, Lunden ja Lumio. Saareen saapui muutama uusi lintuharrastaja, tuttuja mm. Petri Laine.

NYT SAIN ITSEKIN KUVIA UTÖSSÄ VIERAILEVASTA KUHANKEITTÄJÄSTÄ
NYT SAIN ITSEKIN KUVIA UTÖSSÄ VIERAILEVASTA KUHANKEITTÄJÄSTÄ

Tiistaina 11.10.2016 oli vähän vaatimattomampi lintupäivä. Tuuli oli idässä ja vihdoin heikentynyt – nyt 6-10 m/s. Taivas oli pilvessä ja lämpöä oli vain 8 astetta. Staijattiin noin 4 tuntia luotsiasemalla ja koko saari kompattiin. Merellä/muuttavan nähtiin mm. 2 kuikkaa, 2 härkälintua, laulujoutsen, 85 valkoposkihanhea, 30 sepelhanhea (+90 Brantaa), 70 metsähanhea ja 95 määrittämätöntä hanhea. Lisäksi nähtiin 920 allia, 9 mustalintua, 3 lapasotkaa, 2 harmaahaikaraa, muuttohaukka, kanahaukka, 3 varpushaukkaa ja 2 ampuhaukkaa. Saaresta mainittavimmat olivat 3 taivaanvuohta, suokukko, 5 kangaskiurua, 7 tiltalttia, 65 peukaloista, 65 punarintaa, 17 pyrstötiaista, huuhkaja ja määrittämätön Asio.

RAUTIAISTEN MUUTTO ON EDELLEEN KÄYNNISSÄ
RAUTIAISTEN MUUTTO ON EDELLEEN KÄYNNISSÄ

Keskiviikkona 12.10.2016 oli pilvipoutaa ja itätuuli heikkeni edelleen, nyt vain 4-6 m/s. Lämpöä oli 8 astetta. Staijia pari tuntia ja koko saaren kierros mukavassa retkisäässä, lintuja tosin vähän edellispäiviä vähemmän. Merellä nähtiin mm. 3 kuikkaa, 70 metsähanhea, 2 valkoposkihanhea, 25 määrittämätöntä hanhea, 280 allia ja harmaahaikara. Petolintuja nähtiin merikotkien lisäksi 5 varpushaukkaa, kanahaukka ja tuulihaukka. Saaressa havaittiin mm. nuori tundrahanhi itärannalla, 2 kangaskiurua, 8 tiltalttia, pajulintu, 60 peukaloista, 75 punarintaa, 31 pyrstötiaista, mustapääkerttu, isolepinkäinen, 90 tilheä ja käpytikka. Mantereelle lähtivät Vieno, Topp sekä Helske ja saareen saapui ainakin pari uutta lintumiestä.

PELOTON NUORI TUNDRAHANHI ILMESTYI ITÄRANNALLE
PELOTON NUORI TUNDRAHANHI ILMESTYI ITÄRANNALLE
URPIAISIA RIITTÄÄ JOKA PÄIVÄLLE
URPIAISIA RIITTÄÄ JOKA PÄIVÄLLE

 

Lisää kirjoituksia

Lämpö tuo edelleen rareja

Maanantaina 27.5.2024 sama sää jatkui – auringonporotusta, +19 astetta ja heikkoa (alle 5...

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...