Oriolus ja muuta mukavaa

Torstaina 27.6.2019 oli pääosin aurinkoista, mutta kova pohjoisluoteinen tuuli puhalsi 13-18 m/s. Lämpötila oli enimmillään 16 astetta. Staijia taas tunti aamulla ja käynti Enskärillä ja itärannalla tuottivat mm. 17 ruokkia, 4 mustalintua, 2 punakuiria edelleen, 4 valkovikloa, 2 liroa ja 4 suokukkoa. Tänään keskityttiin taas vähän pihahommiin, haettiin mm. terassihiekkaa hotellilta (luvalla..). Varesvuon Markus ja Minna saapuivat illalla saareen, samoin Jouni Rautanen lintureissulle.

PUNAKUIRI VIIHTYY SAARESSA
PUNAKUIRI VIIHTYY SAARESSA

Perjantaina 28.6.2019 jatkui navakka (9-14 m/s) luoteistuuli, lämpöä oli 16 astetta ja aurinko paistoi. Staijia taas tunti luotsiasemalla, myöhemmin kylän sekä itäosan komppausta ja pihahommat jatkuivat. Lintuja nähtiin mm. 16 ruokkia, 3 valkovikloa, punakuiri, 4 suokukkoa, 2 töyhtöhyyppää ja itärannalla naaras harmaasorsa 3 pienen poikasen kera. Saaressa havaittiin kirjokerttu hetken meidän saunalla, 3 luotokirvistä sekä koulun luona ja lammashaan isoissa puissa koko aamun ja aamupäivän ahkerasti vihellellyt vanha koiras kuhankeittäjä. Nähtiinkin lintu muutaman kerran, mutta kunnon kuvaa ei lehvistön kätköistä onnistuttu saamaan. Vuoden toinen oriolus Utössä.

HARMAASIEPPOJA PESII AINAKIN YKSI PARI
HARMAASIEPPOJA PESII AINAKIN YKSI PARI

Lauantaina 29.6.2019 tuuli oli kääntynyt länsilounaaseen, 5-9 m/s, ja taivas oli puolipilvinen. Lämpöä oli enimmillään 18 astetta. Taas tuttuun tapaan tunnin staiji aamulla, nyt majakalla, ja itäosan kierros. Pääosa päivästä kului kotosalla, terassin kivetys saatiin tänään valmiiksi. Isohko homma. Lintuja nähtiin mm. 4 ruokkia, 3 Gaviaa, 5 suokukkoa, isokuovi, 2 pikkukuovia, 2 valkovikloa, liro ja keskellä päivää Kobbanin laella päivystänyt huuhkaja. Naisten MM-futismatsit veivät tänään mukavasti päiväsaikaa.

HUUHKAJA PÄIVYSTI KOBBANIN LAELLA
HUUHKAJA PÄIVYSTI KOBBANIN LAELLA

Sunnuntaina 30.6.2019 oli kaunis kesäpäivä – heikkoa itätuulta, puolipilvistä ja lämpöä oli 19 astetta. Lähdettiin Outin kanssa aamiaisen jälkeen veneretkelle lähes tyvenelle ulkomerelle, kohteena Gropskärin ruokkisaari. Paikalla oli n. 70 ruokkia, 40 riskilää ja yksi etelänkiisla. Kuvattiin hetken aikaa ja ajettiin Svartbådanin kautta takaisin Utöhön. Saaressa nähtiin mm. kulorastas ja pikkukäpylintu. Loppupäivä kului kotosalla, Varesvuon Markus ja Minna olivat meillä seurana iltaan saakka. Huomenna täytyykin pitkästä aikaa lähteä käymään hetkeksi mantereelle.

ETELÄNKIISLA GROPSKÄRIN RUOKKIPARVESSA
ETELÄNKIISLA GROPSKÄRIN RUOKKIPARVESSA

Maanantaina 1.7.2019 oli lähtö mantereelle klo 13.30, aurinkoisessa ja lämpimässä (18 astetta) säässä. Lounaistuuli puhalsi 8 m/s. Saaressa nähtiin tänään mm. punakuiri, naaraspukuinen mustaleppälintu kylän rannassa ja iltapäivällä Jouni oli havainnut kerhon luona kirjokertun. Pärnäsiiin tultiin klo 18 ja Turussa oltiin klo 19.45 aikaan.

PILKKASIIPIKANTA ON PYSYNYT LÄHES ENNALLAAN
PILKKASIIPIKANTA ON PYSYNYT LÄHES ENNALLAAN

Lisää kirjoituksia

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2.5.2024 oli turistikeli – pilvetöntä, heikkoa (3-5 m/s) itä- ja koillistuulta ja...