Pari kiislaa

Torstaina 2.5.2013 puhalsi reipas (10-12 m/s) lounaistuuli, taivas oli pilvetön ja lämpöä 7 astetta. Staijattiin Koistisen kanssa aamulla 3 tuntia luotsiasemalla ja liikettä oli kohtuumukavasti. Muuten saaren kiertoa ja kuvaamistakin. Muuttavana nähtiin mm. 41 kuikkaa, 9 Gaviaa, metsähanhi, 26 (2a) valkoposkihanhea, 6 ruokkia, harmaahaikara, 5 merikihua (+3 paikallista), 2 pikkulokkia, pikkukuovi, 2 punakuiria ja 10 suosirriä. Länsiväylää muutti jp-etelänkiisla luoteeseen klo 06.30 (vuoden 2.) ja klo 07.45-08 nähtiin erikoinen buteoryntäys: Utön lounaispuolelta muutti hetkessä 11 piekanaa ja 1 hiirihaukka, lisäksi nähtiin 2 varpushaukkaa ja tuulihaukka. Mikä lienee metsikkö tyhjentynyt Hiidenmaalla… Saaressa nähtiin tänään mm. käki, sepelsieppo edelleen, 2 peltosirkkua, 6 mustapääkerttua ja kevään ensimmäiset 2 satakieltä, joista toinen oleskeli meidän pensaiden alla ja kukkapenkeissä koko päivän. Iltapäivällä saareen saapui iso tukku orneja lisää.

SATAKIELI VIIHTYI KIVIAITAMME REUNAMILLA
SATAKIELI VIIHTYI KIVIAITAMME REUNAMILLA
ISO AALTO YLLÄTTI MERIHARAKAN
ISO AALTO YLLÄTTI MERIHARAKAN

Perjantai 3.5.2013 oli hiljainen lintupäivä – sää oli varmaankin liian ”kaunis”. Aamu oli lähes tyven, iltapäivällä lounaistuulta 6 m/s. Taivas oli likimain pilvetön ja lämpöä 7 astetta. Staijausta luotsiasemalla ja saarikin on kompattu. Muuttavana nähtiin mm.  33 kuikkaa, kaakkuri ja 10 Gaviaa, 6 ruokkia, harmaahaikara, 6 suokukkoa, 2 piekanaa, muutama merikihu ja luotsiasemalta nähtiin aamulla jälleen myös etelänkiisla. Saaressa oli niukahkosti hysyjä, mainita voi ainakin sepelsiepon (edelleen), peltosirkun, kevään ekan pikkulepinkäisen, 2 mustaleppälintua, satakielen sekä 4 mustapääkerttua. Outi lähti aamulaivalla mantereelle, itsekin poistun saaresta huomenaamulla joksikin aikaa.

SUURIN OSA FYLLAREISTA ON VIELÄ TILTALTTEJA
SUURIN OSA FYLLAREISTA ON VIELÄ TILTALTTEJA
ARMEIJAN ALUETTA VALVOO PAITSI KIVITASKU MYÖS VALVONTAKAMERA
ARMEIJAN ALUETTA VALVOO PAITSI KIVITASKU MYÖS VALVONTAKAMERA

Lauantaina 4.5.2013 lähdin mantereelle aamulaivalla, ennen lähtöä näkyi edelleen sepelsieppo lammashaassa. Lintuväkeä oli illalla tullut reilusti lisää, mm. Kattrumpanin valvontatorniin taistelemaan Tornien taistossa. Paikalla nyt mm. Kuusisto, Tittonen, Vieno, Palojärvi, Haataja, Luhtala, Sassi, Jokinen, Rasp jne.

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...