Petoja ja kahlaajia

Perjantaina 19.8.2011 oli jälleen pitkään aurinkoista ja heikkotuulista mutta illalla etelästä saapui sadealue ja itätuuli voimistui nopeasti. Outin kanssa teimme pitkän purjehdusretken s/y Taivaanvuohella itäpuolen saarille, uimassa käytiin Sundskärissä. Utössä kävi taas monia tuttavia ja heidän välissä ehdittiin vähän havainnoidakin… Nähtiin mm. 7 valkovikloa, 8 tylliä, kapustarinta, meriharakka ja 5 muuttavaa isosirriä. Petolintuja oli taas vähän enemmän liikkeellä, nyt 12 varpushaukkaa, syksyn eka kanahaukka (1kv), 5 tuulihaukkaa, hiirihaukka ja ruskosuohaukka. Lisäksi havaittiin harmaahaikara, 2 käpytikkaa, käki, luotokirvinen, 22 keltavästäräkkiä, ruokokerttunen ja yllättävimpänä kesykyyhky – renkaaton lintu kävi mm. meidän pihalla käyskentelemässä. Illalla saareen saapuivat Anne ja Sven Forsell lintu- ja kuvausreissulle.

UTÖSEEN ON HARHAUTUNUT TÄNÄ VUONNA EPÄTAVALLISEN MONTA KESYKYYHKYÄ

Lauantai 20.8.2011 alkoi sateisena ja lähes myrskyisenä – itätuuli puhkui puuskissa 18 m/s. Sade loppui klo 10 maissa ja loppupäivä oli puolipilvinen ja edelleen melko kovatuulinen. Kierros itäosassa ja staijausta pihallamme, lintuja mukavasti liikkeellä. Kahlaajia havaittiin mm. 18 valkovikloa, metsäviklo, 5 liroa, 12 suokukkoa, suosirri, 3 lapinsirriä, 7 meriharakkaa, 9 kapustarintaa ja 2 tylliä. Petolintuja nähtiin 14 varpushaukkaa, 5 tuulihaukkaa, 3 sinisuohaukkaa, ruskosuohaukka, 2 merikotkaa ja kalasääski. Päivän muita olivat mm. 5 jouhisorsaa, 20 haapanaa, kesykyyhky edelleen, 87 keltavästäräkkiä ja jälleen tutussa paikassa heinä-sorakentällä töyhtökiuru, jonka pakoetäisyys on alle 10 metriä. Lumiaron Riku ja Päivi lähtivät aamulaivalla mantereelle.

TUULIHAUKKOJA RIITTÄÄ!

Sunnuntaina 21.8.2011 oli aika lähteä mantereelle töihin, taas matkasimme m/s Aspöllä. Lähdettiin klo 13, sitä ennen kierrettiin itäosa ja hotelliniemi sekä staijattiiin runsas tunti luotsiasemalla. Sää oli aurinkoinen, lempeä länsituuli liikkui 6 m/s. Kahlaajia havaittiin mm. 8 tylliä, meriharakka, 14 valkovikloa, 2 mustavikloa, 2 pikkusirriä, 2 suosirriä, kuovisirri, 5 suokukkoa ja 2 kapustarintaa. Muita mainittavia olivat mm. 6 mustalintua, 4 tuulihaukkaa, 12 varpushaukkaa, käki, käpytikka ja töyhtökiuru edelleen vakiopaikallaan. Paluumatka sujui juohevasti ja Turussa oltiin klo 17.30 aikoihin.

MUSTAVIKLOMUUTTO JATKUU VIELÄ

 

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...