Pikkuhyvää sateiden lomassa

Torstaina 18.10.2012 satoi lähes koko päivän. Sade hellitti vasta myöhään iltapäivällä, tosin aamulla ehdittiin vajaa tunti staijata. Muuttavana nähtiin mm. 6 Gaviaa ja 51 pikkulokkia. Saaressa oli melko niukasti lintuja mutta jotain sentään: pikkutikka, 2 taivaanvuohta, 7 pyrstötiaista, nokkavarpunen (kävi mm. ruokinnallamme), 3 mustapääkerttua, eilinen ad-koiras mustaleppälintu edelleen ja illansuussa kaupan takaa löytyi ilmeinen hippiäisuunilintu korkeista puista – oltuaan näkyvissä monta minuuttia korkealla ja huonossa valossa katosi ns. Pirkon pihalle.

NOKKAVARPUNEN PIHARUOKINNALLAMME

Saareen saapui iltapäivällä Outin lisäksi liki 30 lintuharrastajaa, mm. Juha Laaksonen perheineen, Laineen Henkka, Kuuselan Jyrki, Kivisen Kaisa, Suihkon Tuula ja Pirkanmaan lintuyhdistyksen iso retkiporukka, jossa tuttuja mm. Kalkon Olavi ja Jukka T. Helin.

MUSTAPÄÄKERTTU KURKOTTELEE PIHLAJANMARJOJA

Perjantaina 19.10.2012 saatiin taas runsaasti sadetta. Aamulla ja myöhään iltapäivällä oli onneksi jonkin aikaa satamatta mutta taivas oli paksussa pilvessä ja valot huonot kuvaamiseen. Tuuli oli lounaasta 7 m/s ja lämpöä vielä 11 astetta. Retkeiltiin mitä pystyttiin ja isolla porukalla jotain toki löytyikin. Kylällä pyöri edelleen nokkavarpunen ja edellisten päivien tapaan ad-koiras mustaleppälintu oleskeli Kattrumpanin ympäristössä.

TILHET OVAT SYÖNEET JO SUUREN OSAN PIHLAJANMARJOISTA, TAUSTALLA MAJAKKA

Pyrstötiaisia nähtiin tänään 9, lisäksi isolepinkäinen, n. 150 tilheä, 3 tiltalttia, 2 mustapääkerttua, 8 peukaloista ja Olavi Kalkko havaitsi itäniityllä ylilentävän ääntelevän isokirvisen. Pattskärin pohjoiskärjessä oleskeli jonkin aikaa syksyn ensimmäiset 2 merisirriä ja kaupan takana korkeissa puissa hyöri iltapäivällä ilmeisesti sama siipijuovafyllari kuin eilenkin, nyt se varmistui hippiäisuunilinnuksi. Ei huono sadepäiväksi. Vikmanin Reiska ja Hanna lähtivät aamulaivalla mantereelle.

KAUKAA OTETTU DOKUMENTTIKUVA HIPPIÄISUUNILINNUSTA KAUPAN TAKANA

 

Lisää kirjoituksia

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16 5 2024 sama säätyyppi jatkui aurinkoa lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13 5 2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä pilvetöntä lämpöä 13 astetta...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11 5 2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6 5 2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2 5 2024 oli turistikeli pilvetöntä heikkoa 3 5 m s itä...

Vapunajan lintuja

Maanantaina 29 4 2024 oli pilvipoutaa paitsi illalla pari tuntia kevyttä vesisadetta Lämpöä...