Pyhämaan kahlaajakareilla

Maanantaina 14.7.2008 ”pääsin” taas pitkästä aikaa kunnon lintu- ja kuvausretkelle – velipoika Olli soitti sunnuntaina ja houkutteli Uudenkaupungin Pyhämaan ulkoluodoille kahlaajia katsomaan. Niinpä kauniina aamuna ajelin Pyhämaan Vasikkariin, johon saapui samaan aikaan Heinosen Raimo myös retkikaveriksemme merelle. Ollin Thomas-poikakin lähti mukaamme. Aluksi kevyttä tarkkailua Ollin saunarannasta, josta havaittiin mm. n. 80 suosirriä, 2 jp-tundrakurmitsaa, harmaahaikara ja 2 ad-pikkulokkia muutolla. Myös merikihuja, pilkkasiipiä ja ruokkeja valui hiljalleen etelään pitkin Selkämeren rantaviivaa. Eilen illalla Olli oli havainnut ad-pikkutiiran muutolla rantaa pitkin etelään.

suos
kusi

Aurinko paistoi kun lähdimme kevyessä lounaistuulessa Santakarin Klopille, jossa olikin heti tosi mukavasti kahlaajia. Laskettiin saarelta n. 220 suosirriä (joista 2 juv), 6 jp-kuovisirriä, 2 pikkusirriä, 5 lapinsirriä, 4 jänkäsirriäistä, jp-punakuiri, 3 liroa, suokukko ja ohilentävänä tundrakurmitsa ja 3 ruokkia. Olli laulatti uutta digikameraansa hyvällä menestyksellä!
Kahvitauon jälkeen matka jatkui Harmaaletoille, jossa ynnättiin paikallisina n. 170 suosirriä, 7 jp-kuovisirriä, 4 lapinsirriä, 14 vesipääskyä, jp-isosirri, mustaviklo, metsäviklo, liro, 7 ristisorsaa ja 5 ruokkia. Luotokirvisiä oli ainakin 6 ja törmäpääskyt lentelivät rahisten luodon päällä. Hieno fiilis kun muuttavia juhlapukuisia kahlaajia oli kiikarin täydeltä! Hylkikarilta palattiin Vasikkariin, join kahvit ja lähdin tyytyväisenä ajelemaan takaisin Turkuun, johon saavuin klo 16 maissa.

riski

Lisää kirjoituksia

Lämpö tuo edelleen rareja

Maanantaina 27.5.2024 sama sää jatkui – auringonporotusta, +19 astetta ja heikkoa (alle 5...

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...