Remppatouhua ja jokunen lintukin

Lauantaina 30.6.2012 tuuli navakasti kaakosta-etelästä, taivas oli pilvessä ja iltapäivällä vähän sadetta, illalla paksu sumu. Aamulla staijattiin pari tuntia luotsiasemalla, muuten kiertelyä ja rantavajan viimeistelyä. Kahlaajamuuttoa mukavasti: pikkukuovi 60 (6a), kuovilaji 95 (3a), suosirri 12, valkoviklo 3, liro 4, suokukko 2, töyhtöhyyppä ja pikku/keskikokoisia kahlaajia 16 (2a). Lisäksi havaittiin mm. 2 kuikkaa, 3 ruokkia ja uuttukyyhky. Illansuussa saareen saapuivat Varesvuon Markus sekä telttailemaan Vilenin Jukka, Suomisen Marjatta ja Ilkka Vatanen. Kyllä orneja riittää kesälläkin…

PUNAJALKAVIKLOT OVAT NYT ÄÄNEKKÄIMMILLÄÄN

Sunnuntaina 1.7.2012 olin vähän flunssainen ja pysyttelin paljon ihan kotinurkilla. Sää oli aurinkoinen, illalla pilvistyvää ja vähän sadettakin ja tuuli kaakossa. Lämpöä tänään jo 18 astetta. Lintuhavainnot jäivät vähiin: 4 isokuovia, laulava punarinta saunamme luona (eka toukokuun jälkeen), luhtakerttunen ja Vilen et at näkivät kirjokertun telttapaikan luona.

VALKOVIKLOKIN PYYDYSTÄÄ PIKKUKALOJA

Maanantaina 2.7.2012 oli puolipilvistä, tuuli lounaassa 8-12 m/s ja viileää. Aamulla tunti staijausta, illalla kiertelyä itäosassa ja edelleen vähän rantavajan viimeistelyä. Linnuista mainittakoon mm. 4 ruokkia, 19+4 mustalintua, harmaahaikara, 7 liroa, valkoviklo, suokukko ja 8 suosirriä. Varesvuon Markuksen kanssa testailtiin vähän Markuksen uutta Canon 1D X- runkoa sekä mun uutta Canonin 500/4f objektiivia. Hyvin tuntuivat pelaavan yhdessä ja erikseen, varsinkin tarkennus on uudella rungolla aivan eri luokkaa kuin aiemmilla… Vilen, Suominen ja Vatanen lähtivät illansuussa jatkamaan retkeään Jurmoon.

SATAMA ON NYT TÄYNNÄ HUVIVENEITÄ, ALAREUNASSA REMPPAKOHTEEMME

Tiistai 3.7.2012 kului Outin kanssa edelleen koko päivä rantavajan kimpussa, nyt pestiin ja roudattiin tavaraa jo sisään. Lintuja en ehtinyt tänään katsella mutta tänä kauniina kesäpäivänä saareen saapuneiden veneilijöiden joukossa oli Laihon Ilkka, joka näki illansuussa hautausmaan lähellä lennossa turkinkyyhkyn, jonka Varesvuon Markus onnistui itärannalta myöhemmin lennossa kuvaamaan. Huomenna täytyy jo ehtiä taas itsekin vähän maastoon.

VÄSTÄRÄKILLÄ ON JO LENTOPOIKASET

Keskiviikko 4.7.2012 oli kesäisen lämmin ja heikkotuulinen, aurinkoinen päivä. Aamulla 1,5 tunnin staijaus ja rantavajahommia, iltapäivällä ja illalla vähän retkeilyäkin. Linnuista mainittakoon mm. 22 ruokkia, 5 mustalintua, 17 liroa, 4 valkovikloa, 2 mustavikloa, pikkukuovi, 10 töyhtöhyyppää ja 7 suosirriä. Saarella kierteli 3 sepelkyyhkyä ja aamupäivällä hotelliniemen yli Ormskäriin päin lensi vilkkaasti äännellen 3 pikkutiiraa – taitavat olla Jurmon pesimäkantaa. Satama eiliseen tapaan täynnä veneitä.

OSA ETELÄÄN MATKAAVISTA TÖYHTÖHYYPISTÄ ON VIELÄ HIENOSSA PUVUSSA

 

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...