Rentoa keskikesää

Tiistaina 18.6.2013 oli aika palata Utöhön ulkomaanmatkamme (Rooma) jälkeen. Ajelin aurinkoisena aamuna Pärnäisiin, jonne tuotiin myös uusi alumiiniveneemme. Paatti nostettiin m/s Eivorin kannelle ja matka Utöhön sujui leppoisasti: meri oli tyven koko matkan ja aurinko lämmitti. Utöhön saavuttiin klo 12.50, vene laiturille ja Järvisen Jarmo ystävällisesti veti paatin mönkijällä satamalahden luiskalle. Paatti veteen ja eka pieni ajokierros kunnes luoteesta lähestyi sadealue ja tuuli alkoi nousta. Sade ripotteli jonkun aikaa, illalla oli taas kaunista. Illansuussa kävin itärannalla, jossa mm. mustaviklo, valkoviklo, 16 suokukkoa ja 15 tavia. Ruisrääkkä raksutti edelleen niityllä. Mainittakoon vielä, että olen matkassa ilman ykköskameraani, joka on korjattavana JAS’issa. Toivottavasti ei enää kauan…

UUTTA KUVAUSKALUSTOA
UUTTA KUVAUSKALUSTOA

Keskiviikkona 19.6.2013 oli lämmin ja lähes tyven kesäpäivä. Aamulla olin pari tuntia luotsiasemalla, muuten rentoa lomailua. Näkyi mm. 2 valkoposkihanhea, 5 ruokkia, 6 valkovikloa, 3 mustavikloa, 3 liroa, töyhtöhyyppä ja 18 suokukkoa. Saaressa laulelee edelleen muutama kultarinta, punavarpusia ja 2 luhtakerttusta, ruisrääkkä oli taas äänessä itäniityllä. Outi saapui tänään saareen ja illansuussa kävimme leppoisalla veneretkellä Bådanin ympäri, nähtiin mm. 6 harmaahyljettä.

NIITTYVILLAT KUKKIVAT HIENOSTI UTÖSSÄ
NIITTYVILLAT KUKKIVAT HIENOSTI UTÖSSÄ (kuva: OUTI SARJAKOSKI)

Torstaina 20.6.2013 satoi vähän aamulla ja etelätuuli oli voimistunut 10 m/s, iltapäivällä lämpöä 17 astetta. Lomailua, nurmikonleikkuuta ja etenkin siivoushommia – lintuja nähtiin mm. 7 isokuovia, 4 suokukkoa, 2 valkovikloa, luhtakerttunen ja ruisrääkkä.

KAMERAKORJAUKSEN TAKIA YRITIN SKOUPPAUSTAKIN, TÄSSÄ PUTKEN LÄPI PILKKASIIPI
KAMERAKORJAUKSEN TAKIA YRITIN SKOUPPAUSTAKIN, TÄSSÄ PUTKEN LÄPI PILKKASIIPI

Juhannusaattona 21.6.2013 lintujen tarkkailu jäi vähiin, aamulla olin tosin 1,5 tuntia luotsiasemalla. Mainittavimmat havikset olivat 12 mustalintua, 4 ruokkia ja n. 400 koirashaahkaa ja itärannalla 2 suokukkoa. Sää oli tänään aurinkoinen, itätuuli oli voimistunut 11 m/s ja lämpöä 17 astetta. Ihan hienoa. Saareen saapui lintumiehiä  Timo Parkkonen ja Sällylän Seppo sekä meille kylään Liina ja Lotta. Illalla juhannussalon nosto saaressa sekä vauhdikkaat juhannustanssit Hembygdsgårdenilla.

JUHANNUSSALKO NOUSI REIPPAASSA TUULESSA
JUHANNUSSALKO NOUSI REIPPAASSA TUULESSA

Aurinkoinen juhannuspäivä 22.6.2013 vietettiin rauhaisasti pääosin kotinurkilla mutta tehtiin toki kierros etelä- ja itäosiinkin. Linnuista mainittavia olivat metsäviklo, pikkukuovi ja 5 valkoposkihanhea. Tuuli oli nyt 9 m/s etelästä.

JUHANNUSTANSSEISSA SOITTI SAAREN OMA ORKESTERI - BREDBANDET
JUHANNUSTANSSEISSA SOITTI SAAREN OMA ERINOMAINEN ORKESTERI – BREDBANDET

Sunnuntaina 23.6.2013 jatkui auringonpaiste ja etelätuuli heikkeni 4 m/s, lämpöä 18 astetta, aamustaijia tunti luotsiasemalla. Lintuja näkyi mm. 3 valkovikloa, 3 suokukkoa, liro, 2 sepelkyyhkyä, 2 luhtakerttusta ja 9 pikkukäpylintua. Tänään lähti paljon väkeä mantereelle, myös Liina ja Lotta sekä Sällylä ja Parkkonen. Outin kanssa veneiltiin illansuussa Ulvingenin ympäri ja Utön eteläpuolitse takaisin, näkyi mm. 4 ruokkia ja pari merikihua. Olen edelleen ilman ykköslintukameraani mutta sen pitäisi kyllä olla jo postissa matkalla saareen…

KALALOKITKIN HERKUTTELEVAT KAMPELOILLA
KALALOKITKIN HERKUTTELEVAT KAMPELOILLA

Lisää kirjoituksia

Lämpö tuo edelleen rareja

Maanantaina 27.5.2024 sama sää jatkui – auringonporotusta, +19 astetta ja heikkoa (alle 5...

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...