Saaren kolmas caligata

Torstaina 4.6.2015 jatkui navakka tuuli, nyt lännestä 8-12 m/s. Aurinkoista ja lämpöäkin oli 13 astetta. Stajia runsaat 3 tuntia ja saaren aika tarkkaa komppausta. Muuttavana/merellä nähtiin vain 4 kuikkaa, kaakkuri, 8 laulujoutsenta (1a) itään, 2 mustalintua, 34 ruokkia, kapustarinta ja 11 tervapääskyä. Saaresta löytyi mm. kehrääjä (mukavasti kuvattavissa), itärannalla edelleen jänkäsirriäinen ja kohtuullisesti hysyjä.

KEHRÄÄJÄ TORKKUI AVOIMESTI PIHLAJAN OKSALLA
KEHRÄÄJÄ TORKKUI AVOIMESTI PIHLAJAN OKSALLA

Viimemainittuja olivat mm. mustaleppälintu (n-pukuinen), 10 luhtakerttusta, 2 rytikerttusta, ruokokerttunen, sirittäjä, 15 mustapääkerttua, 35 harmaasieppoa, 15 kultarintaa, pikkusieppo ja vielä 2 pensastaskua.

MUUTAMA PUNAVARPUNEN VIHELTELEE SAARESSA
MUUTAMA PUNAVARPUNEN VIHELTELEE SAARESSA

Perjantaina 5.6.2015 sama läntinen virtaus jatkui, tuuli vähän heikkeni. Aurinko porotti ja lämpöä oli vuoden ennätys eli 15 astetta! Staijia ja komppausta mutta lintuja eilistä vähemmän. Merellä nähtiin mm. kaakkuri, 2 Gaviaa, 14 mustalintua, 12 ruokkia, pikkulokki ja Utössä harvinainen räyskä. Saaressa mainittavimmat olivat 45 harmaasieppoa, 16 kultarintaa, 3 kirjosieppoa, myöhäinen laulurastas ja tikli sekä muutama paikallinen luhtakerttunen. Kylälle oli ilmestynyt kevään kolmas turkinkyyhky, huutelikin jonkin verran. Haahkanpoikasia on toistaiseksi kuoriutunut vasta noin 70. Todella vähän verrattuna aiempiin vuosiin. Eipä ole paljon merikotkiakaan saalistamassa, tänään nähtiin sentään 7-8 yksilöä.

MUUTAMA MERIKOTKA PÄIVYSTÄÄ LÄHILUODOILLA
MUUTAMA HARVA MERIKOTKA PÄIVYSTÄÄ LÄHILUODOILLA

Lauantaina 6.6.2015 piti lähes 1,5 kk yhtenäisen jakson jälkeen lähteä käymään mantereella, kohta taas tullaan takaisin. Aamu oli aurinkoinen ja etelätuulta 8 m/s. Ennen laivan lähtöä näkyi mm. 16 ruokkia, mustaviklo, nyt 2 turkinkyyhkyä ja koulun luona lauleli viitakerttunen. Pikkulintuja oli tullut yöllä vielä annos lisää ja niinpä kolme varttia ennen laivan lähtöä Kimmo kuuli Hannan kahvilan alapuolelta pikkukultarinnan laulua. Mikko oli jo aiemmin aamulla nähnyt caligatamaisen linnun lammashaan nurkalla mutta nyt se nähtiin ja kuultiin määrityskelpoisesti. Käväisi hetken laulamassa tien reunan omenapuussa, josta ehdin napata heikkotasoiset dokumenttikuvatkin ennen kuin lintu lensi jonnekin kaupan taakse kadoksiin. Saaren kolmas havis tästä lajista kautta aikojen. Mantereelle lähtivät myös Järvisen Mikko ja Anu, saareen jäivät vielä Kimmo ja Ilkka. Turussa olin klo 14.30.

PIKKUKULTARINTA KÄVI SAMASSA OMENAPUUSSA KUIN KESÄKUUN ALUSSA 2011 - TÄSSÄ DOKUMENTTIKUVA TÄMÄN PÄIVÄN LINNUSTA
PIKKUKULTARINTA KÄVI SAMASSA OMENAPUUSSA KUIN KESÄKUUN ALUSSA 2011 – TÄSSÄ DOKUMENTTIKUVA TÄMÄN PÄIVÄN LINNUSTA

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...