Sirrit lähes kateissa

Torstaina 1.8.2019 oli aurinkoista ja lämpöäkin enimmillään 19 astetta. Pohjoistuuli puhalsi 6-10 m/s. Staijia taas 1,5 tuntia aamulla ja itäosa tuli kierrettyä, lintuja oli selvästi eilistä vähemmän. Nähtiin mm. 2 ruokkia, varpushaukka, käki, kultarinta, 2 luhtakerttusta (meidän saunalla), luotokirvinen ja kahlaajia mm. 3 valkovikloa, 7 liroa, metsäviklo, töyhtöhyyppä, suokukko, 3 taivaanvuohta, lapinsirri, 4 pikkukuovia ja 6 isokuovia, joista yhdellä jalassa sekä alumiinirengas että lukurengas (FJX). Täytyypä selvittää mistä on kotoisin. Leikkasin pihanurmikon ja iltapäivällä poistettiin Tommenin kanssa lintujen suojelualuekyltit Kesnäsistä. Ensi huhtikuussa taas takaisin.

ISOKUOVILLA LUKURENGAS JA ALUMIINIRENGAS. ILMOITUS TEHTY RENGASTUSTOIMISTOON.
ISOKUOVILLA LUKURENGAS JA ALUMIINIRENGAS. ILMOITUS TEHTY RENGASTUSTOIMISTOON.

Perjantaina 2.8.2019 oli hiljainen lintupäivä. Pohjoistuulta 4-8 m/s, pääosin aurinkoista ja lämpö kävi taas 20 asteessa. Staijia tunti aamulla – enemmän hylkeitä kuin lintuja. Kiersin myös saaren itäosat, muuten kotosalla mm. Kalevan Kisoja katselemassa. Lintuja näkyi tuulihaukka, varpushaukka, 2 kultarintaa, luhtakerttunen, naaras mustapääkerttu (lienee pesinyt) sekä kahlaajia 3 valkovikloa, 7 liroa, 5 isokuovia (lukurenkainen edelleen itärannalla), 6 pikkukuovia, 5 suokukkoa ja töyhtöhyyppä. Vanhat sirrit ovat edelleen kateissa, taitaa olla muuallakin sama tilanne. Järvenpää ja Tatterbach lähtivät aamulaivalla mantereelle.

LUHTAKERTTUNEN NÄYTTÄYTYI JÄLLEEN MEIDÄN SAUNALLA
LUHTAKERTTUNEN NÄYTTÄYTYI JÄLLEEN MEIDÄN SAUNALLA

Lauantaina 3.8.2019 puhalsi pohjoiskoillinen tuuli 6-11 m/s, ilma oli viilentynyt (maksimi 17 astetta) ja taivas oli puolipilvinen. Tänään oli minulla kirjoitus- ja kuvientekopäivä kotosalla, kävin silti saaren itäosan läpi ja aamulla staijailin tunnin luotsiasemalla. Lintumaailmassa on rauhallista, mainittavimmat havainnot olivat 5 mustalintua, 10 harmaahaikaraa, 3 varpushaukkaa, tuulihaukka ja jälleen kesykyyhky – nyt aamulla majakan luona. Renkaaton ja ulkonäön perusteella on sama, joka nähtiin jo 24.7. Kahlaajia näkyi mm. ad-suosirri, 2 valkovikloa, 8 liroa, suokukko, 6 isokuovia, 4 pikkukuovia ja töyhtöhyyppä.

tuulihaukka_01_Korppoo_08_19

TUULIHAUKKOJEN JA TAIVAANVUOHIEN MUUTTO ON ALKANUT
TUULIHAUKKOJEN JA TAIVAANVUOHIEN MUUTTO ON ALKANUT

Sunnuntaina 4.8.2019 oli aurinkoista, mutta puhalsi melko viileä (16 astetta) pohjoistuuli, 5-9 m/s. Staijia aamulla tunti ja päivällä kiersin Kesnäsin ja koko itäosan. Mainittavia havaintoja olivat mm. 2 tuulihaukkaa, varpushaukka, 3 käkeä, syksyn eka käpytikka, 5 liroa, 2 valkovikloa, töyhtöhyyppä, pikkukuovi ja 3 isokuovia, joista yksi on edelleen saaressa viihtyvä lukurengaskuovi. Rannoilla uiskentelee kaksi pientä pilkkasiipipoikuetta, poikaset tosin hupenevat vauhdilla meri- ja harmaalokkien toimesta. Merikotkia täällä ei juurikaan tähän aikaan näe, ehkä noin joka kolmas päivä korkeintaan.

KULTARINTA LIIKKUU EDELLEEN PIHAPIIRISSÄMME
KULTARINTA LIIKKUU EDELLEEN PIHAPIIRISSÄMME

Maanantaina 5.8.2019 lähdin käymään mantereella asioita hoitelemassa. Päivä oli edelleen aurinkoinen ja lämminkin (20 astetta), heikkoa länsituulta. Aamustaijilla näkyi mm. 2 kuikkaa, ruokki, varpushaukka, käki, 2 isokuovia, pikkukuovi, 4 valkovikloa ja 2 liroa. Laiva lähti klo 13.30 ja Turussa olin klo 19.30 aikoihin. Kohta taas takaisin.

Lisää kirjoituksia

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16 5 2024 sama säätyyppi jatkui aurinkoa lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13 5 2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä pilvetöntä lämpöä 13 astetta...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11 5 2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6 5 2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2 5 2024 oli turistikeli pilvetöntä heikkoa 3 5 m s itä...

Vapunajan lintuja

Maanantaina 29 4 2024 oli pilvipoutaa paitsi illalla pari tuntia kevyttä vesisadetta Lämpöä...