Sumuja riittää

Tiistai 4.6.2013 oli aikalailla välipäivä lintujen suhteen, tein pääasiassa kotona kuva- ja kirjoitushommia. Aamulla stajattiin melko tyhjää merta pari tuntia kunnes alkoi sade. Illansuussa sade taukosi, navakka luoteistuuli puhalsi pitkin päivää ja ilma oli viileä. Merellä nähtiin mm. 8 kuikkaa, 4 kaakkuria, 4 Gaviaa, 30 ruokkia ja yllättäen vielä koiras uivelo. Saaressa havaittiin mm. isokuovi, töyhtöhyyppä, idänuunilintu, kirjokerttu ja itäniityllä harvakseltaan raksuttanut vuoden ensimmäinen ruisrääkkä. Sällylän Seppo ja Rantasen Esko lähtivät tänään mantereelle, eilen puolestaan lintureissulle saareen oli saapunut Kimmo Heiskanen.

VANHA MERIKOTKA HAAHKANPOIKANEN KYNSISSÄÄN
VANHA MERIKOTKA HAAHKANPOIKANEN KYNSISSÄÄN

Keskiviikkona 5.6.2013 saari oli kietoutunut jo eilen illalla levinneeseen paksuun sumuun mutta selkeneminen tapahtui kuitenkin aamun aikana. Tuuli oli luoteesta 5-6 m/s ja päivä puolipilvinen. Muuttavana nähtiin mm. kuikka 10, kaakkuri 3, Gavia 20, 2 kurkea, 2 mehiläishaukkaa, nuolihaukka, naaras ruskosuohaukka, isosirri, mustaviklo, 2 töyhtöhyyppää ja yllättäen 2 muuttohaukkaa, joista ad-lintu istuskeli jonkin aikaa Ormilla ja nuori pere saapui mereltä etelästä jatkaen saaren ohi.

PARI MEHILÄISHAUKKAA MUUTTI VIELÄ POHJOISEEN
PARI MEHILÄISHAUKKAA MUUTTI VIELÄ POHJOISEEN

Saaressa nähtiin mm. 3 idänuunilintua (niistä 1 Ormskärillä), 3 kirjokerttua (1 Ormilla), 2 luhtakerttusta, ruisrääkkä edelleen, myöhäinen kangaskiuru hotellin kentällä ja 10 tavia. Utössä käynyt Kari Suni ilmoitti iltapäivällä Ormskäriltä pikkukultarinnan, jota lähdimme porukalla veneellä katsomaan. Mitään jälkeä linnusta ei kuitenkaan enää havaittu. Utössä kävi tänään pikaisesti pari bongariakin mantereelta kirjokertun ”hoitamassa”.

NÄITÄ SUMUISIA AAMUNÄKYMIÄ ON RIITTÄNYT
NÄITÄ SUMUISIA AAMUNÄKYMIÄ ON RIITTÄNYT

Torstai 6.6.2013 alkoi tuttuun tapaan paksussa sumussa ja pohjoistuulta oli 8 m/s. Sumu hellitti vasta iltapäivällä ja niinpä päivän lintusato jäi vähäiseksi. Omalle kohdalleni osui mainittavaa vain jo aiempinakin päivinä saaressa viihtyneet idänuunilintu, ruisrääkkä ja pari kirjokerttua. Illansuussa saareen saapuivat mm. Varesvuon Markus ja Minna sekä Outi.

ITÄNIITYLLÄ EI VIELÄ VIHERIÖI
ITÄNIITYLLÄ EI VIELÄ VIHERIÖI

Lisää kirjoituksia

Lämpö tuo edelleen rareja

Maanantaina 27.5.2024 sama sää jatkui – auringonporotusta, +19 astetta ja heikkoa (alle 5...

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...