Turistikeliä

Torstaina 10.3.2022 oli täyspilvistä ja koleaa. Lämpöä oli 0-2 astetta ja lounaistuuli puhalsi 9-12 m/s. Staijailin aamulla 1,5 tuntia majakalla ja luotsiasemalla, myöhemmin kierrettiin saaren itäosat sekä kyläalue. Aika vähän oli tänään raportoitavaa, mutta jotain sentään. Merellä/muutolla näkyi mm. 4 merihanhea, 4 metsähanhea, tundrahanhi (metsuriparvessa), 3 ruokkia, 12 riskilää ja 3 tukkakoskeloa. Haahkat ovat edelleen lähes kateissa. Saaresta ainoat mainittavat olivat kiuru ja luotokirvinen. Lähipäiviksi luvataan vähän lämpenevää. Illalla saareen saapui kolme lintuharrastajaa lisää, mm. Eppu Blomqvist.

MERIHANHIA ON ALKANUT NÄKYÄ USEANA PÄIVÄNÄ
MERIHANHIA ON ALKANUT NÄKYÄ USEANA PÄIVÄNÄ

Perjantaina 11.3.2022 oli kuitenkin edelleen varsin koleaa, lämpöä 1-2 astetta ja navakkaa ja puuskaista (10-13 m/s) länsilounaista tuulta. Taivas oli puolipilvinen. Aamustaiji ei oikein maistunut kylmässä tuulessa ja satsattiin enemmän saarikierrokseen. Käytiin läpi itäosat ja kyläalue ja nähtiin mm. 13 laulujoutsenta, 5 kanadanhanhea, 2 merihanhea, 2 koirashaahkaa, 3 sepelkyyhkyä, 3 töyhtöhyyppää, ja kevään eka tuulihaukka. Pikkulintuja on edelleen hyvin niukasti, mainittavia 5 kiurua, 2 luotokirvistä ja punarinta. Illalla saareen saapuivat lintureissulle Kari Degerstedt ja Heikki Toljander.

PIENI PARVI TUKKASOTKIA VIIHTYY FLADANILLA
PIENI PARVI TUKKASOTKIA VIIHTYY FLADANILLA

Lauantaina 12.3.2022 oli komea korkeapainekeli – pilvetöntä, heikkoa (3-4 m/s) länsituulta ja lämpöä 3 astetta. Aamulla staijia luotsiasemalla 2 tuntia ja iltapäivällä pihalla tunti, lisäksi kierrettiin koko saari Enskäriä lukuun ottamatta. Merellä nähtiin mm. 4 laulujoutsenta, 2 merihanhea, ristisorsa, 4 haahkaa, 3 mustalintua, 6 tukkakoskeloa, 14 riskilää ja 24 ruokkia. Saarikierros tuotti mm. närhen, laulavan punarinnan ja laulavan peukaloisen, 6 pyrstötiaista, keltasirkun, 3 kiurua ja 2 luotokirvistä. Tänään nähtiin taas musta kyy ja jo ainakin 4 nokkosperhosta. Illalla saareen saapuivat lintureissulle Janda Käyhkö ja Koistisen Jarmo.

NOKKOSPERHOSIA ON JO PÄIVITTÄIN (Kuva: Outi Sarjakoski)
NOKKOSPERHOSIA ON JO PÄIVITTÄIN (Kuva: Outi Sarjakoski)

Sunnuntaina 13.3.2022 oli edelleen komea ”turistikeli”, pilvetöntä, heikkoa (3-4 m/s) länsilounaista tuulta ja 4 astetta lämpöä. Staijia aamulla n. 2,5 tuntia luotsiasemalla ja iltapäivällä tunti pihalla, koko saari kierrettiin. Merellä/muuttavana nähtiin mm. kaakkuri, 28 metsähanhea, 7 merihanhea, 15 haahkaa, 6 pilkkasiipeä, 4 mustalintua, 8 tukkakoskeloa, 55 riskilää, 166 ruokkia ja kevään eka jp naurulokki. Saaresta löydettiin mm. närhi, kevään eka lehtokurppa, punarinta, 4 peukaloista, pajusirkku, 3 kiurua, kevään eka kangaskiuru, 2 luotokirvistä, pajusirkku ja pikkuvarpunen. Tänään oli vähän enemmän liikettä lintumaailmassa… Eppu Blomqvist lähti päivällä mantereelle.

PEUKALOISET OVAT INNOSTUNEET LAULAMAAN
PEUKALOISET OVAT INNOSTUNEET LAULAMAAN
LUOTOKIRVISET VIIPYILEVÄT EDELLEEN ITÄRANNALLA
LUOTOKIRVISET VIIPYILEVÄT EDELLEEN ITÄRANNALLA

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina nähtävänä täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Lisää kirjoituksia

Väkeä riittää

Maanantaina 15.7.2024 oli aurinkoista ja lämmintä (20 astetta), etelätuulta 5-6 m/s. Kierrettiin saaren...

Kuovisirrit saapuivat

Torstaina 11.7.2024 etelästä saapui matalapaine ja saatiin vesisadetta aamulla ja illalla, päivällä oli...

Muuttokahlaajia odotellessa

Maanantaina 8.7.2024 länsilounainen tuuli oli rauhoittunut, enää 6-8 m/s. Pääosin oli aurinkoista ja...

Kesäsateita ja kovaa tuulta

Torstaina 4.7.2024 oli vähän epävakaisempaa – aamulla saatiin vähän sadetta, päivälläkin muutama tippa,...

Lintuja ja vieraita

Maanantaina 1.7.2024 yö oli sateinen ja aamulla oli tiheää sumua. Myöhemmin selkeni, lämpöä...

Pientä syysmuuton piristymistä

Torstaina 27.6.2024 sama säätyyppi jatkui: pilvetöntä, lämpöä 22 astetta ja heikkoa, 3-4 m/s,...