Tuuli pysäytti pikkulintumuuton

Perjantaina 4.10.2013 pilvistyi ja lounaistuuli puhalsi koko päivän navakasti 12-16 m/s. Koska lintuja tuntui olevan niukasti käytin suurimman osan päivästä kirjoitus- ja kuvahommiin kotosalla. Toki vähän lintujakin tuli katsottua ja näin mm. 4 kirjosiipikäpylintua, 9 närheä ja 3 mustapääkerttua. Saaressa nähtiin myös mm. 95 muuttavaa pikkulokkia, kuikka, 3 Gaviaa, sinisuohaukka, 2 piekanaa, ampuhaukka, muuttohaukka, 4 kapustarintaa ja pähkinähakki. Iltalaivalla saapui lisää porukkaa, mm. Jauhiaisen Jussi, Aleksi Sarkola isänsä kanssa sekä Outi. Saarnion Japi lähti aamulla mantereelle ja ilmoitti aamuhämärissä nähneensä kehrääjän.

PIHLAJANMARJOJA RIITTÄÄ VIELÄ
PIHLAJANMARJOJA RIITTÄÄ VIELÄ

Lauantai 5.10.2013 oli toinen lintuköyhä päivä edellisen perään. Kova lounaistuuli (14-17 m/s) pysäytti muuton ja saari oli edelleen tyhjentynyt linnuista. Staijaus vaahtoavalle merelle tuotti mm. 5 Gaviaa, pikkulokin ja 740 allia. Saaressa mainittavia olivat mm. 3 varpushaukkaa, sinisuohaukka, piekana, muuttohaukka, pähkinähakki edelleen, 3 närheä, isolepinkäinen, 3 kapustarintaa, suokukko, myöhäinen punajalkaviklo ja 3 mustapääkerttua. Päivä oli pilvinen ja illalla saatiin vähän sadetta. Aamulla lähtivät mantereelle mm. Vieno ja Heiskanen avec.

KIVITASKUT OVAT JO VÄHÄLUKUISIA
KIVITASKUT OVAT JO VÄHÄLUKUISIA

Sunnuntaina 6.10.2013 tuuli oli aluksi luoteesta, myöhemmin lounaasta 4-7 m/s, taivas pilvetön ja lämpöä 11 astetta. Staijausta ja komppausta, lintuja oli edelleen melko niukasti. Muuttavana/merellä mainittavia mm. 19 kuikkaa, 32 Gaviaa, 4 ruokkia, 263 pikkulokkia, 226 merimetsoa, 4 ampuhaukkaa, muuttohaukka, piekana ja 36 varpushaukkaa. Saaressa nähtiin mm. 12 peukaloista, 6 mustapääkerttua, pähkinähakki, 4 närheä, isolepinkäinen, 20 pikkuvarpusta ja Ormskärillä vuoden ensimmäinen teeri (koiras). Puolenpäivän aikaan saareen saapui syksyn jo 6. hiiripöllö, joka viihtyi koko loppupäivän kyläalueella. Aamupäivällä mantereelle lähti paljon porukkaa, mm. Kivinen, Suihko, Vainio, Sarkolat jne ja illalla rantautui mm. Varesvuon Markus.

TIKLI OHDAKKEILLA
TIKLI OHDAKKEILLA
NÄRHIÄ ON NYT PÄIVITTÄIN
NÄRHIÄ ON NYT PÄIVITTÄIN

 

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...