Utön toinen mustakaularastas

Torstaina 29.10.2015 oli puolipilvistä, lämpöä lähes 10 astetta ja tuuli vaihteeksi lounaasta 4-6 m/s. Staijia pari tuntia ja taas kierrettiin koko saari. Linnut eivät juurikaan nyt liiku. Merellä nähtiin mm. kaakkuri, ruokki, 22 haahkaa, 5 allia, 2 pilkkasiipeä ja 2 riskilää. Lyhytnokkahanhi oleskeli edelleen koko päivän jo tutulla paikallaan, lisäksi nähtiin ampuhaukka, taivaanvuohi ja pikkulinnuista mm. 2 kangaskiurua, 4 peukaloista, rautiainen, kuusitiainen, 2 pikkuvarpusta ja tristis-tyyppinen tiltaltti hotellilla (ei kuvia). Outi saapui illalla saareen ja lintuporukkaa saapui myös Järvisen Mikko ja Anu sekä Lumiaron Riku ja Päivi.

PEUKALOISIA ON VIELÄ USEITA PÄIVÄSSÄ
PEUKALOISIA ON VIELÄ USEITA PÄIVÄSSÄ

Perjantaina 30.10.2015 oli pilvistä ja aika hämärää mutta lähes tyventä koko päivän. Lämpöä oli 9 astetta ja näkyvyys hyvä. Staijia pari tuntia ja lähes koko saari kompattiin. Merellä nähtiin mm. 520 allia, 11 mustalintua, 11 pilkkasiipeä, 7 riskilää ja 2 haahkaa. Saaressa tutulla paikalla oleskeli edelleen lyhytnokkahanhi, lisäksi nähtiin mm. varpushaukka, 8 peukaloista, rautiainen, 35 tilheä ja itärannalla myöhäinen kivitasku. Aamulla mantereelle lähtivät Åket sekä Tittosen Jouni ja illalla saareen saapuivat mm. Ville-Veikko Salonen ja Marko Dahlman.

KIVITASKU VIIHTYY VIELÄ ITÄRANNALLA
KIVITASKU VIIHTYY VIELÄ ITÄRANNALLA

Lauantaina 31.10.2015 oli puolipilvistä ja lounaistuulta 6-8 m/s, illalla voimistui. Lämpötila oli 10 astetta. Aamun staiji majakalla keskeytyi kun Ville-Veikko näki mitä ilmeisimmän mustakaularastaan koulun lähellä – lintu katosi mutta löytyi myöhemmin uudelleen itäniityn reunalta varmistuen +1kv koiras mustakaularastaaksi. Järvisen Mikko ehti saada dokumenttikuvat ennen kuin lintu lensi niityn yli kohti eteläniemeä eikä yrityksistä huolimatta löydetty enää uudelleen. Toinen mustakaularastas Utössä, edellinen oli marraskuussa 2009.

mustakaularastas_01_mikko_jarvinen_10_2015

MUSTAKAULARASTAS KATTRUMPANIN PORTIN LUONA (KUVAT: MIKKO JÄRVINEN)
MUSTAKAULARASTAS KATTRUMPANIN PORTIN LUONA (KUVAT: MIKKO JÄRVINEN)

Päivän muita havaintoja olivat mm. lyhytnokkahanhi edelleen samalla paikalla, kivitasku edelleen itärannalla, 12 tilheä, 2 kangaskiurua, 6 peukaloista, punarinta, 2 punakylkirastasta, 40 räkättiä ja merellä 5 mustalintua ja haahka. Saaren tämän vuoden lajimäärä näin lokakuun lopussa on 220.

TILHIÄ LIIKKUU VIELÄ PIENIÄ PARVIA
TILHIÄ LIIKKUU VIELÄ PIENIÄ PARVIA

Sunnuntaina 1.11.2015 oli hämärää alhaalla roikkuvan (sumu)pilven takia. Näkyvyys oli huono ja siksi meristaiji jäi heikoksi. Puuskainen länsituuli puhalsi navakasti 12-15 m/s mutta heikkeni illalla. Saaresta löytyi mm. taivaanvuohi, lyhytnokkahanhi edelleen, 6 peukaloista, kivitasku edelleen itärannalla, tiltaltti, 4 tilheä, 4 kuusitiaista, punarinta, kiuru ja 2 pajusirkkua. Mantereelle lähti tänään paljon väkeä mutta lintuporukka jatkaa vielä.

JOKUNEN JÄRRIPEIPPO KÄY MEIDÄN RUOKINNALLA
JOKUNEN JÄRRIPEIPPO KÄY MEIDÄN RUOKINNALLA

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...