Utössä edelleen tutut linnut

Maanantaina 30.1.2017 palattiin Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aamulla +2 asteisessa kelissä Nauvoon, jossa totuttuun tapaan ohjelmassa oli kahvi ja kauppa. M/s Eivorille saapui niukasti väkeä, lintuporukkaa Aki Aintila ja Tomi Juurikivi menossa Jurmoon. Matkalla Utöhön näkyi mm. 14 merikotkaa. Perille saavuttiin auringon jo laskiessa – tavarat talolle ja linturuokinnan täyttö. Kaikkialla on lumetonta ja jäätöntä eli leuto ”talvi” jatkuu.

TUTTU NÄKY - SAAPUMINEN UTÖHÖN
TUTTU NÄKY – SAAPUMINEN UTÖHÖN (Kuva: Outi Sarjakoski)

Tiistaina 31.1.2017 oli ajoittain sumuista, välillä tosin aika selkeääkin. Länsituuli oli lempeä – 5-8 m/s – ja lämpöä oli 2 astetta. Sumun takia staijia vasta iltapäivällä vajaa tunti, muuten kierrettiin koko saari. Satamalahdella viihtyi edelleen lapasotkia, nyt 52 yksilöä, ja 15 tukkasotkaa. Bådanilla oli iltapäivällä noin 70 merisirriä, alli ja itärannalla 3 tukkakoskeloa. Saunalahdella näkyi 2 peukaloista, itärannalla ruokaili edelleen luotokirvinen ja kylällä näkyi 10 tilheä ja vuoden eka vihervarpunen. Merimetsoja talvehtii Fladanilla lähes 70 yksilöä. Näin tammikuun lopussa saaressa on nähty 42 lajia tänä vuonna – kuvastaa suhteellisen lajiköyhää lintutalvea.

PIKKUVARPUSPARI ON PYSYNYT SAARESSA KOKO TALVEN
PIKKUVARPUSPARI ON PYSYNYT SAARESSA KOKO TALVEN

Keskiviikkona 1.2.2017 oli taivas paksussa pilvessä ja ilma kolea (+1 aste), länsituuli puhalsi aluksi 11 m/s ja iltapäivällä 7 m/s. Staijia runsas tunti plus koko saaren kierros lukuun ottamatta Enskäriä. Linnut eivät juurikaan liiku eivätkä vaihdu eli aika samaa katsottavaa kuin eilenkin: lapasotkia nyt 73, tilhiä 4, peukaloinen ja itärannalla jälleen luotokirvinen. Bådanilla pyöri koko päivän noin 80 merisirrin parvi, harmaahylkeiden joukossa. Ruokinnallamme kävi mm. vihervarpunen, 2 pikkuvarpusta ja 3 peippoa.

SATAMALAHDELLA VIETTÄÄ TALVEAAN NOIN 70 MERIMETSOA
SATAMALAHDELLA VIETTÄÄ TALVEAAN NOIN 70 MERIMETSOA

Lisää kirjoituksia

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16 5 2024 sama säätyyppi jatkui aurinkoa lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13 5 2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä pilvetöntä lämpöä 13 astetta...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11 5 2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6 5 2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2 5 2024 oli turistikeli pilvetöntä heikkoa 3 5 m s itä...

Vapunajan lintuja

Maanantaina 29 4 2024 oli pilvipoutaa paitsi illalla pari tuntia kevyttä vesisadetta Lämpöä...