Vielä yksi hysyryntäys

Maanantaina 5.6.2017 päivä alkoi sateisena ja sadetta riitti alkuiltapäivään saakka, sumuakin oli jonkin verran. Tuuli oli lounaasta 5-6 m/s ja lämpö nousi illansuussa 12 asteeseen. Staijia ei tänään harrastettu, mutta saarta kierrettiin sateesta huolimatta. Pikkulintuja oli sateen myötä tullut paljon, etenkin fyllareita ja kerttuja. Mainittavimpia olivat 6 luhtakerttusta, 4 rytikerttusta, 2 ruokokerttusta, 4 pikkusieppoa, 7 kultarintaa, 100 harmaasieppoa, 60 lehtokerttua, 60 mustapääkerttua, 40 hernekerttua, 25 pikkulepinkäistä ja noin 300 fyllaria.

KAIKKI PAIKAT OLIVAT TÄYNNÄ HARMAASIEPPOJA
KAIKKI PAIKAT OLIVAT TÄYNNÄ HARMAASIEPPOJA

Meidän saunan lähellä hyöri jonkin aikaa 3 nokkavarpusta, itäniityllä pyörähti naaras ruskosuohaukka, itärannalla oli 4 ristisorsaa, suosirri ja jänkäsirriäinen, lisäksi havaittiin myöhäinen lehtokurppa ja järripeippo. Varhain aamulla hotellialueella surisi kehrääjä. Turkinkyyhky viihtyi edelleen kylällä ja saareen tänään saapunut Hannu Talvitie näki ja kuvasi iltapäivällä kompostorin lähellä ohilentävän turturikyyhkyn, vuoden ensimmäisen. Lintua ei löytynyt myöhemmin. Kaupan luona oli illalla hetken aikaa yarrellii-tyyppinen västäräkki, joka katosi harmillisen pian.

RYTIKERTTUSIA ON ILMAANTUNUT MUUTAMA
RYTIKERTTUSIA ON ILMAANTUNUT MUUTAMA

Tiistaina 6.6.2017 oli jälleen auringonporotusta ja lounaasta virtasi (4-7 m/s) lämmintä (15 astetta) ilmaa. Staijattiin aika lailla tyhjää merta aamulla nelisen tuntia plus saari kompattiin. Eiliset pikkulintumassat olivat yön aikana häipyneet. Nähtiin 19 kuikkaa, 11 Gaviaa, 8 mustalintua, 4 allia, valkoposkihanhi, 31 ruokkia, mehiläishaukka ja kiertelevä naaras ruskosuohaukka. Itärannalla viihtyi vielä jänkäsirriäinen ja saaren pikkulinnuista voi mainita 2 pikkusieppoa, 4 luhtakerttusta, 3 rytikerttusta, 2 nokkavarpusta, pensassirkkalintu, 5 kultarintaa, 20 pikkukäpylintua, 2 isokäpylintua, turkinkyyhky edelleen ja edelleen myös tristis-tyyppinen tiltaltti harvaan laulavana. Järvisen Mikko ja V-V Salonen lähtivät päivällä mantereelle.

MUUTAMA NOKKAVARPUNEN ON NÄYTTÄYTYNYT ,PESIIKÖ ENEMMÄN KUIN YKSI PARI?
MUUTAMA NOKKAVARPUNEN ON NÄYTTÄYTYNYT, PESIIKÖ ENEMMÄN KUIN YKSI PARI?
PENSASSIRKKALINTU KÄHMYILI AIDAN ALLA
PENSASSIRKKALINTU KÄHMYILI AIDAN ALLA

Keskiviikkona 7.6.2017 päivä jatkui pitkään aurinkoisena mutta illansuussa lounaasta saapui sadealue, joka nostatti itätuulen 13-15 m/s. Päivällä lämpötila käväisi jo 15 asteessa. Staijattiin noin kolme tuntia luotsiasemalla ja koko saari kierrettiin. Merellä/muuttavana nähtiin mm. 3 kuikkaa, 3 kaakkuria, 15 Gaviaa, 11 valkoposkihanhea, 3 ruokkia, 72 mustalintua, 5 kurkea ja kauas lounaaseen avomerelle matkannut mustavaris. Saaressa havaittiin mm. ruskosuohaukka edelleen, 2 nokkavarpusta, 2 luhtakerttusta, 3 rytikerttusta, keltavästäräkki, 6 pikkukäpylintua ja jälleen 2 isokäpylintua. Talvitien Hannu lähti illalla mantereelle ja Tittosen Jouni saapui saareen.

LUOTOKIRVISPARI PESII ETELÄKÄRJESSÄ
LUOTOKIRVISPARI PESII ETELÄKÄRJESSÄ

Lisää kirjoituksia

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16 5 2024 sama säätyyppi jatkui aurinkoa lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13 5 2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä pilvetöntä lämpöä 13 astetta...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11 5 2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6 5 2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2 5 2024 oli turistikeli pilvetöntä heikkoa 3 5 m s itä...

Vapunajan lintuja

Maanantaina 29 4 2024 oli pilvipoutaa paitsi illalla pari tuntia kevyttä vesisadetta Lämpöä...