Vieraita, lintuja ja – kaupunkiin

Torstaina 4.8.2011 jatkui samanlainen kesäsää, tosin lounaistuuli oli vähän piristynyt 6-7 m/s. Aamulla tarkkailua pari tuntia luotsiasemalla, muuten kevyttä retkeilyä ja lomailua vieraiden kera. Muuttokahlaajia olivat tänään punakuiri, 5 isokuovia, 4 pikkukuovia, 2 suosirriä, 14 suokukkoa, 15 liroa, 10 mustavikloa, 9 valkovikloa, 2 rantasipiä, metsäviklo ja 3 taivaanvuohta. Merellä nähtiin 20 ruokkia ja saaressa mm. 6 tuulihaukkaa, varpushaukka, 2 käkeä, 2 luhtakerttusta ja jälleen sama töyhtökiuru – nyt ”töki” oleskeli koko päivän kappelin ja päiväkodin ympäristössä näkyen mainiosti mm. pihallemme. Etelänpäiväkiitäjiä oli tänään kaksi. Retkeilin tänään Halsinahon Esan ja Sarin kanssa, myös Sundelinin Raimo käväisi saaressa, Outi oli vieraidemme kanssa mm. Ormskärillä.

MUSTAKURKKU-UIKKUJA PESI UTÖSSÄ KOLME PARIA

Perjantai 5.8.2011 oli edellisten päivien toistoa mutta aiempien vuosien tapaan tämä elokuun alku tuntuu lintumaailmassa varsin köyhältä. Muuttokahlaajia havaittiin tänään punakuiri, suosirri, 7 valkovikloa, 2 mustavikloa, 7 liroa, 2 suokukkoa ja vielä karikukko (joita on vuosi vuodelta vähemmän). Muita päivän havaintoja olivat mm. 5 ruokkia, 7 tuulihaukkaa, satakieli, 2 punavarpusta, 7 törmäpääskyä ja edelleen töyhtökiuru kylän itäosassa. Outi ja vieraat purjehtivat s/y Taivaanvuohella pitkän kierroksen ja päivä oli muutenkin enemmän lomailua. Kuusiston Kimi lähti aamulaivalla mantereelle ja iltalaivalla saareen saapuivat lintureissulle Hanna ja Janne Aalto, Kalle Larsson, Jani Laaksonen, Pipsa Lappalainen sekä Kari Kaunisto.

TÖYHTÖKIURU NS.LINTUMÖKIN KATOLLA

Lauantaina 6.8.2011 satoi pitkästä aikaa, lähinnä aamulla ja aamupäivällä. Lounaistuuli oli enimmillään 12 m/s mutta ilma edelleen lämmin. Staijausta ja komppausta sekä leppoisaa kuvaamistakin – muuttokahlaajia havaittiin tänään punakuiri, 6 pikkukuovia, 7 isokuovia, 8 suosirriä (ensimmäiset 2 juv), 22 liroa,  10 valkovikloa, 4 mustavikloa, metsäviklo, 3 rantasipiä, jp-tundrakurmitsa, 3 kapustarintaa, 10 suokukkoa ja 2 taivaanvuohta. Muita mainittavia havaintoja olivat mm. 17 ruokkia, 7 tuulihaukkaa, käki, luhtakerttunen, 5 kultarintaa, 3 punavarpusta, mustapääkerttu, syksyn eka muuttava keltavästäräkki, 6 törmäpääskyä sekä 9 pikkukäpylintua ja niiden mukana naaraspukuinen kirjosiipikäpylintu matkalla länteen. Töyhtökiurukin oli edelleen kaikkien iloksi paikalla ns. lintumökin ympärillä. Ihan mukava lintupäivä taas. Granrothin Tuula ym. lähtivät aamulla mantereelle kuten myös meidän vieraat.

NUORI ISOKUOVI MUUTOLLA

Sunnuntaina 7.8.2011 oli lähdettävä välillä mantereelle, työt kutsuvat. Hieno kesä alkaa hiljalleen muuttua alkusyksyksi vaikka tänään olikin hyvin leppoisa keli – poutaa, länsituuli 5 m/s ja lämmintä. Aamun ja aamupäivän aikana nähtiin mm. 20 ruokkia, punakuiri, 8 pikkukuovia, suosirri, 2 rantasipiä, 4 tuulihaukkaa, 3 luotokirvistä, 2 kultarintaa sekä edelleen töyhtökiuru samassa paikassa. Matkattiin Outin kanssa tänään vaihteeksi m/s Aspöllä ja Turussa olin klo 17 maissa. Kauniston Kari, Lappalaisen Pipsa ja Varesvuon Markus ja Minna jäivät vielä paikalle. Kohta tulen itsekin taas takaisin saareen…

NUORELLA RÄYSTÄSPÄÄSKYLLÄ NÄKYY HEIKKO RUSKEA RINTAVYÖ

 

 

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...