Arktista

Maanantaina 8.5.2017 pohjoisvirtaus voimistui – tuuli oli aluksi koillisesta 6-8 m/s, myöhemmin pohjoisesta noin 15 m/s. Pitkin päivää räntä- ja vesikuuroja, lämpöä oli enimmillään vajaa 5 astetta. Sään takia staiji jäi tuntiin mutta saarta toki kierrettiin. Melko tyhjää oli kuitenkin edelleen. Päivän mainittavimmat havainnot olivat kuikka, 18 pilkkasiipeä, merikihu, naaras mustaleppälintu, keltavästäräkki, 6 mustapääkerttua ja 4 kirjosieppoa. Lintujen katselemisen ja hakemisen sijaan tänään keskityimme intensiivisemmin kuvaamiseen. Vaihteeksi mukavaa. Lundenin Jokke ja Kristiina lähtivät iltapäivällä mantereelle ja saareen saapui 7-8 uutta lintuharrastajaa, mm. Jan Nygård Kokkolasta.

JOKUNEN MUSTALEPPÄLINTU NÄKYY SILLOIN TÄLLÖIN
JOKUNEN MUSTALEPPÄLINTU NÄKYY SILLOIN TÄLLÖIN

Tiistaina 9.5.2017 oli edelleen ns. välipäivä lintu- ja muuttorintamalla. Pohjoistuuli oli tosin jonkin verran heikentynyt (n. 10 m/s) mutta räntäkuuroja ja sinistä taivasta vuorotteli tämäkin päivä. Lämpöä oli aamulla 0.8 astetta ja päivällä korkeimmillaan 5 astetta. Aamun vajaan parin tunnin staiji ei tuottanut oikein mitään ja saarikierros osoitti niukkuutta. Mainittavimmat olivat kuikka, 4 mustakurkku-uikkua, 2 varpushaukkaa, nuolihaukka, mustavaris edelleen, 3 tilheä, 2 sinirintaa, koiras pikkulepinkäinen ja 5 mustapääkerttua. Päivä luiskahti taas enemmän kuvaamisen puolelle…

karikukko_02_Korppoo_05_17

KARIKUKKOJA ON SAARESSA 4-5, RANTASIPI PUOLESTAAN SATUNNAINEN
KARIKUKKOJA ON SAARESSA 4-5, RANTASIPI PUOLESTAAN SATUNNAINEN

Keskiviikkona 10.5.2017 pohjoistuuli vähän hellitti – tänään vain 5-8 m/s. Päivä oli pääosin aurinkoinen, vaikka aamulla oli maa valkoinen yöllisistä lumikuuroista. Lämpötila käväisi päivällä 8 asteessa. Aamulla vajaa neljä tuntia staijia ja eteläniemeä lukuun ottamatta tuli saarikin kompattua. Pientä piristystä lintumaailmassa mutta silti on varsin hiljaista edelleen. Merellä näkyi mm. 14 kuikkaa, kaakkuri, 7 Gaviaa, 8 valkoposkihanhea, 64 mustalintua, 32 pilkkasiipeä, 560 allia, 2 merikihua, 29 ruokkia ja kahlaajia 2 valkovikloa, 6 pikkukuovia ja noin 70 punakuiria (1a). Saaresta löytyi mm. pikkulepinkäinen, 2 sinirintaa, nokkavarpunen, kevään eka peltosirkku, 7 mustapääkerttua ja koiras sepelrastas, viimemainittu itäniityn länsireunalla. Kevään kymmenes sera. Outi lähti tänään mantereelle ja koska Eivor ei päässyt Utöhön asti niin saaresta lähtijät kuljetettiin taksiveneellä Pärnäsiin.

MUSTAPÄÄKERTTUJEN PÄÄMUUTTO LÄHESTYY
MUSTAPÄÄKERTTUJEN PÄÄMUUTTO LÄHESTYY
KURKKU TÄYNNÄ VETTÄ
KURKKU TÄYNNÄ VETTÄ

 

Lisää kirjoituksia

Väkeä riittää

Maanantaina 15.7.2024 oli aurinkoista ja lämmintä (20 astetta), etelätuulta 5-6 m/s. Kierrettiin saaren...

Kuovisirrit saapuivat

Torstaina 11.7.2024 etelästä saapui matalapaine ja saatiin vesisadetta aamulla ja illalla, päivällä oli...

Muuttokahlaajia odotellessa

Maanantaina 8.7.2024 länsilounainen tuuli oli rauhoittunut, enää 6-8 m/s. Pääosin oli aurinkoista ja...

Kesäsateita ja kovaa tuulta

Torstaina 4.7.2024 oli vähän epävakaisempaa – aamulla saatiin vähän sadetta, päivälläkin muutama tippa,...

Lintuja ja vieraita

Maanantaina 1.7.2024 yö oli sateinen ja aamulla oli tiheää sumua. Myöhemmin selkeni, lämpöä...

Pientä syysmuuton piristymistä

Torstaina 27.6.2024 sama säätyyppi jatkui: pilvetöntä, lämpöä 22 astetta ja heikkoa, 3-4 m/s,...