Hiljaiseloa

Torstaina 27.10.2022 jatkui pilvinen ja vähän sateinen ilma, tosin aamulla pystyttiin pari tuntia staijaamaankin. Lämpöä oli 11 astetta ja lounaistuulta 6-9 m/s. Saarta kompattiin, mutta ei kovin kattavasti. Nähtiin mm. 3 kuikkaa, 4 valkoposkihanhea, 31 haapanaa, 4 tavia, 11 pilkkasiipeä, 33 mustalintua, 1600 allia ja pari parvea merisirrejä, yhteensä noin 40 yksilöä. Saaressa oli varsin niukasti lintuja, mainittavia mm. lehtokurppa, taivaanvuohi ja tiltaltti. Lundenien kanssa kahviteltiin iltapäivällä ja pohdittiin samalla vähän kamerajuttuja. Ari Vesanto saapui saareen lintulomalle.

HAAPANAT RUOKAILEVAT MATALILLA LUODOILLA
HAAPANAT RUOKAILEVAT MATALILLA LUODOILLA

Perjantaina 28.10.2022 oli edelleen pääosan päivästä pilvistä ja utuista, melko kehno näkyvyys. Lämpöä oli 11 astetta ja lounaistuulta 8-11 m/s. Aamustaiji majakalla ei tuottanut mainittavaa, merellä oli hyvin hiljaista. Saaressakin oli niukasti lintuja, näkyi mm. harmaahaikara, varpushaukka, 52 haapanaa, 2 sepelkyyhkyä, 2 kangaskiurua, 3 niittykirvistä, tiltaltti, 4 peukaloista ja 15 tilheä. Illalla tiukkaa sumua.

TELKKIÄ ALKAA KERÄÄNTYÄ TÄNNEKIN TALVEN EDELLÄ
TELKKIÄ ALKAA KERÄÄNTYÄ TÄNNEKIN TALVEN EDELLÄ

Lauantaina 29.10.2022 satoi aamulla ja aamupäivällä reippaasti vettä, myöhemmin oli puolipilvistä ja navakkaa (9-14 m/s) länsilounaista tuulta. Sateen takia ei staijia ja saaressa kiertelyäkin niukasti – keskityin tänään enemmän kirjoitushommiin kotosalla. Lintuhavaintoja vähän, mainita voi 2 varpushaukkaa, 23 haapanaa, tiltaltin, niittykirvisen, 7 tilheä ja 18 mustarastasta. Olipa hyvä kun sai välillä keskittyä kirjoittamiseen ja kuvien tekoon.. Varesvuon Markus ja Minna lähtivät aamulla mantereelle. Illalla oli kovaa luoteistuulta, puuskat yli 20 m/s.

TILTALTTI VIIHTYY ITÄRANNALLA
TILTALTTI VIIHTYY ITÄRANNALLA

Sunnuntaina 30.10.2022 oli vaihteeksi puolipilvistä, navakkaa ja puuskaista luoteistuulta 8-10 m/s ja lämpöä 8 astetta. Staijia vajaa 2 tuntia luotsiasemalla, lisäksi saaressa kiertelyä Enskäriä lukuun ottamatta. Lintuja oli edelleen niukahkosti, mutta mainittavimpia 5 haapanaa, 2 varpushaukkaa, jänkäkurppa, 3 niittykirvistä, tiltaltti ja 32 tilheä. Trattenilla ruokaili pitkään 25 merisirrin parvi. Iltapäivällä jatkoin taas kirjoitushommia, ehkäpä huomenna tuulikin vihdoin rauhoittuu.

TILHET JUOMASSA
TILHET JUOMASSA
PÄRSKEITÄ ON RIITTÄNYT VIIME PÄIVINÄ
PÄRSKEITÄ ON RIITTÄNYT VIIME PÄIVINÄ

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina (klikkaa auki) löytyvät täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Lisää kirjoituksia

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2.5.2024 oli turistikeli – pilvetöntä, heikkoa (3-5 m/s) itä- ja koillistuulta ja...